Activitati care ajuta la crearea unui mediu de lucru echilibrat si placut

Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 07:33
1024 citiri
Activitati care ajuta la crearea unui mediu de lucru echilibrat si placut

Activitatile prin care angajatii se pot recrea si prin care pot consolida comunicarea trebuie sa existe macar saptamanal intr-un mediu de lucru ideal. Munca si task-urile zilnice nu sunt singurele activitati care ar trebui sa umple orele petrecute la birou sau acasa, in cazul in care acestia lucreaza remote. Discutiile deschise, intalnirile cu scop de socializare si alte activitati specifice sunt esentiale pentru un moral ridicat, iar aceasta perioada de criza cere astfel de posibilitati in mod special. Iata cateva sugestii de modalitati prin care angajatii se pot recrea:

Club de lectura

Ideea unui club de lectura, fie ca este organizat ca la carte sau doar imprumuta anumite aspecte similare, va ajuta angajatii sa relationeze pe baza unui hobby comun. Avantajul unei astfel de activitati este ca se poate face si de la distanta, prin stabilirea in mediul virtual a cartilor care trebuie citite intr-o luna si discutarea acestora in apeluri video. Angajatii pot comanda carti online si nu trebuie sa se intalneasca, respectand astfel masurile de distantare sociala. Mai mult decat atat, discutiile pe marginea unor carti preferate pot deschide subiecte interesante de dezbatere si discutii, care vor intari legatura dintre angajati prin incurajarea de noi modalitati de comunicare.

Sedinte de socializare

Aceste sedinte pot fi organizate atunci cand compania angajeaza oameni noi, dar si pentru a iesi din ritmul cotidian, in care angajatii discuta doar despre munca si proiectele la care colaboreaza. Aceste sedinte ajuta, in special, daca oamenii muncesc de acasa, deoarece pot inlocui socializarea din bucatarie din timpul mesei de pranz sau din pauze. Pandemia si schimbarile generate de aceasta pot pune agajatii intr-o pozitie delicata atunci cand lucreaza remote, pentru ca acestia nu mai pot interactiona la fel in colectiv. Pot aparea alienarea, dificultatea de concentrare si chiar senzatia de singuratate, in cazul celor care locuiesc singuri. Chiar daca echipele de la locul de munca nu sunt singurele grupuri de prieteni pe care le are fiecare angajat, este important sa existe acel element care mentine legatura de grup.

Sesiuni de gaming

Sesiunile de gaming, indiferent de jocurile pe care le aleg angajatii, vor ajuta la destinderea atmosferei de zi cu zi. Daca in companie se lucreaza prin telemunca, angajatii pot beneficia de o ora pe zi in care pot folosi diverse jocuri pentru a se relaxa alaturi de colegi. Fie ca este vorba de gaming in adevaratul sens al cuvantului sau de jocuri simple online, aceste sesiuni de jocuri vor imbunatati abilitatile de colaborare. Este important ca acestea sa poata fi cultivate si in afara activitatilor strict legate de munca, deoarece efectele se vor observa cu usurinta si in cadrul proiectelor. Colegilor care pot rezolva task-uri complicate intr-un joc le va fi mult mai usor sa gaseasca solutii reale in viata reala si sa-si finalizeze cu succes treaba.

Activitatile care incurajeaza relaxarea, comunicarea si colaborarea sunt recomandate indiferent ca activitatea se face remote sau de la birou. Pentru ca angajatii sa vina la munca in fiecare zi cu zambetul pe buze, este nevoie de un efort real in crearea unor canale de joc si discutii.

#activitati serviciu , #Stiri Locuri de munca