Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Academia SIVECO, o platforma solida pentru o cariera de succes

Academia SIVECO, o platforma solida pentru o cariera de succes
SIVECO Romania ofera studentilor posibilitatea integrarii rapide pe piata muncii.Este un lucru cunoscut ca, pentru orice absolvent de facultate, primul an de la angajare, indiferent daca este vorba de o firma de stat sau privata, si indiferent de nivelul de pregatire, este un A"an de socA". Numeni nu are timp sa-i explice ce trebuie sa faca fiindca toata lumea este ocupata; are lucrari de predat dar nu stie ce trebuie sa faca si atunci apeleaza la colegii mai cooperanti si incerca sa invete cu mare efort, A"din mersA".
Dorind ca viitorii sai angajati sa parcurga aceasta perioada de tranzitie cat mai usor si cu performante cat mai bune, SIVECO Romania a decis ca, alaturi de Academia de Studii Economice Bucuresti, sa demareze un mod inovativ de initiere, respectiv un program de instruire cuprinzand cursuri de prezentare, cursuri de vanzari, cursuri de programare care sa completeze cunostintele acumulate de studenti in scoala cu notiuni si abilitati cerute pe piata muncii, sa le formeze deprinderi practice, de lucru in echipa, si sa-i obisnuiasca cu rigorile finalizarii proiectelor reale.

Pe 11 aprilie 2006, primii 30 de studenti admisi in programul A"Academia SIVECOA" au inceput cursurile.

A"Academia de Studii Economice din Bucuresti este direct interesata in formarea unor specialisti capabili sa se integreze cu rapiditate in piata fortei de munca. De aceea, consider ca programul Academiei SIVECO ii pregateste pe studentii Facultati de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica cu o componenta practica solida, ii instruieste cu privire la lucrul in echipa, ii familiarizeaza cu managementul proiectelor informatice, elemente de certa valoare in formarea lor profesionalaA", a declarat domnul prof. dr. Ion Gh. Rosca, rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti in cadrul ceremoniei de deschidere a cursurilor.

Acest proiect ambitios de instruire complementara, avand ca scop pregatirea unor grupe de studenti la standardele de calitate si performanta cerute azi de industria software, se deruleaza sub coordonarea Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica din cadrul ASE.

Recunoscuta drept un participant activ in procesul de informatizare a invatamantului romanesc, compania SIVECO Romania este si initiatoare a numeroase actiuni educationale menite sa promoveze excelenta in educatie si sa contribuie la dezvoltarea acesteia.

A"Ceea ce va recomand este sa-i intrebati pe cei care va vor preda, fie ca sunt profesori de mare valoare din ASE sau oameni de la noi din firma, cat mai multe lucruri. Nu va jenati sa intrebati ca sa va clarificati toate problemele pe care le aveti. Este foarte important ca fiecare dintre voi sa-si aleaga si sa faca meseria care ii place si i se potriveste. Este o mare diferenta intre a fi programator, specialist in vanzari sau expert contabil. Pentru a avea satisfactia muncii tale este important sa fi bine pregatit dar si sa faci ceea ce-ti placeA", le-a spus doamna Irina SOCOL, director general al SIVECO Romania, primei serii de studenti ai programului Academia SIVECO.

Avand in prezent o echipa de peste 450 de specialisti, compania SIVECO Romania si-a creat o reputatie solida pe piasa fortei de muca, ocupand un loc fruntas in topul angajatorilor realizat de revista Capital.

Unul din A"secreteleA" succesului companiei il reprezinta faptul ca fiecare om ocupa locul care i se potriveste cel mai bine.
Recunoscuta ca o companie in care se munceste foarte mult, SIVECO Romania are un sistem de evaluare a performantelor si de motivare a angajatilor care a condus la obtinerea de performante exceptionale atat in tara cat si la nivel international.

A"Daca ceea ce faci iti place foarte mult, nici nu te uiti la ceas. Veti vedea cu ce placere, chiar pasiune, muncesc colegii nostri. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este ca de fiecare data cand simtiti nevoia sa apelati la oricare dintre noi, sa o faceti.

De altfel,vom avea intalniri periodice. Veti constata ca la mine usa biroului este in permanenta deschisa si, de asemenea, ca toti colegii din firma doresc sa va fie de folos astfel incat sa va acomodati rapid. Va dorim mult succes si va asteptam in mijlocul nostru!A", le-a urat Irina Socol viitorilor colegi.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1252 ori