A spart orice tipar: Un japonez si-a schimbat job-ul la 70 de ani si a muncit pana la 101

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 07:01
3452 citiri
A spart orice tipar: Un japonez si-a schimbat job-ul la 70 de ani si a muncit pana la 101
Foto: captura Euronews

La 70 de ani, Fukutaro Fukui incepea o noua cariera. Seniorul japonez, care lucrase anterior la o societate de valori mobiliare, se angajase in domeniul vanzarii de bilete la loterie.

In urmatorii 31 de ani, a parcurs zilnic drumul de o ora pana in centrul orasului Tokyo, unde isi avea sediul compania la care lucra, devenind unul dintre cei mai varstnici angajati japonezi din categoria asa-numitelor "gulerele albe", scrie Nikkei Asian Review.

Fukui are in prezent 104 ani si s-a pensionat de-abia in urma cu trei ani.

Japonezul este convins ca dorinta de a munci este adanc inradacinata in fiecare om si considera ca banii nu ar trebui sa reprezinte principala motivatie.

Desi ultimul sau job, constand in numararea banilor si a biletelor de loterie, nu a fost foarte palpitant, cel putin in comparatie cu pozitiile importante detinute anterior in lumea financiara, si-a facut treaba cu entuziasm.

"Cateodata urcam singur scarile pentru a ajunge in birou, cu o servieta cu zeci de ...citeste mai departe despre "A spart orice tipar: Un japonez si-a schimbat job-ul la 70 de ani si a muncit pana la 101" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajat japonez, #munca Japonia, #pensionari Japonia , #Stiri Locuri de munca