80% dintre angajati nu se asteapta sa primeasca prima de Paste

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 12:47
1397 citiri
80% dintre angajati nu se asteapta sa primeasca prima de Paste

Conform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale.

 

Dintre acestia 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca aproape un sfert (24.08 %) cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor.

Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31.23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17.28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun. 

Doar putin peste 6 procente dintre cei chestionati in legatura cu prima de Paste (6.34 %) vor primi 20% in plus la salariu, fata de un procentaj aproape dublu – 13,84% - in decembrie 2009.

Scaderea este vizibila si in cazul angajatilor care se asteapta la cadouri in bunuri din partea sefilor – numai 5.63 % dintre participantii la acest sondaj, fata de putin peste 9 procente, de Craciun.

Totodata, devine din ce in ce mai popular un nou tip de premiere – 3,8% dintre angajatii romani vor primi zile libere in plus fata de cele legale din partea companiilor la care lucreaza.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 25-31 martie pe un esantion reprezentativ de peste 2000 de respondenti.

Dintre acestia, cei mai multi – aproape o treime – sunt din Bucuresti (29%), urmati de angajati din Constanta, Timis, Brasov si Iasi.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#prima, #paste, #angajati, #criza , #Stiri Locuri de munca