Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

7 din 10 romani vor sa lucreze de acasa cateva zile pe saptamana, chiar si dupa 15 mai

7 din 10 romani vor sa lucreze de acasa cateva zile pe saptamana, chiar si dupa 15 mai

Sapte din zece angajati romani (70%) vor sa continue sa lucreze de acasa cateva zile pe saptamana, dupa relaxarea masurilor pentru prevenirea raspandirii coronavirusului si iesirea din starea de urgenta, arata un studiu Colliers International, publicat luni.

Conform datelor centralizate, 60% dintre cei chestionati cred ca lucrul la distanta ar fi util cel putin o zi - doua pe saptamana, iar 10% ar vrea sa lucreze chiar 3 - 4 zile de acasa, in perioada urmatoare.

In acelasi sens, un sfert dintre angajati se asteapta sa revina la birou in luna mai, dar activitatea acestora in cladirile de birouri va fi reluata treptat, in functie de evolutia epidemiei de coronavirus si de masurile anuntate mai departe de catre autoritati.

Noile reguli de la birou

"Pentru a asigura angajatilor distantarea sociala la birou, angajatorii trebuie sa ia in considerare unele modificari de amenajare a spatiului si a mobilierului, mai ales in cazul birourilor de tip open space.

Este necesara asigurarea unei distante recomandate de doi metri liniari intre angajati, ceea ce inseamna ca va fi necesara cresterea spatiului alocat per angajat de la 8 metri patrati, cat este in prezent media in cladirile de birouri de clasa A, la peste 15 metri patrati per angajat.

In acest context, anumite companii vor trebui sa permita unui procent din angajati sa continue lucrul de acasa, astfel incat regulile privind distantarea sociala, dar si de rotatie sa poata fi respectate", sustin specialistii.

De asemenea, printre masurile care pot fi implementate de catre companii, pentru a-si pregati birourile pentru revenirea angajatilor, se mai afla rotirea birourilor din spatiile deschise astfel incat acestia sa nu stea fata in fata, respectiv directionarea echipei catre spatii alternative de lucru din birou.

Totodata, in receptii pot fi instalate bariere temporare de plastic transparent, pentru a separa vizitatorii de biroul de receptie, iar in birouri pot fi instalate partitii inalte intre birourile care se afla fata in fata.

Nu in ultimul rand, in salile de conferinte, dupa indepartarea unui numar de scaune, pot fi aplicate marcaje cu banda pe pardoseala pentru a indica distanta de siguranta de doi metri intre scaune, recomanda consultantii Colliers International.

"Pentru a reduce atingerea manerelor usilor, este indicat sa fie lasate deschise usile birourilor si salilor de conferinte, cu exceptia cazului in care exista o nevoie absoluta de confidentialitate.

Din cladirile ...citeste mai departe despre "7 din 10 romani vor sa lucreze de acasa cateva zile pe saptamana, chiar si dupa 15 mai" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1074 ori