6 strategii de succes intr-o economie instabila

Sambata, 15 August 2009, ora 11:37
2232 citiri
6 strategii de succes intr-o economie instabila

In situatia economica actuala, fiecare angajat cauta sa aiba cel putin un avantaj in fata competitiei. Dar sa stii cum sa avansezi in cariera sau pur si simplu cum sa-i demonstrezi angajatorului ca esti valoros pentru companie poate fi dificil.

Robert Half International te indeamna sa iei in considerare urmatoarele 6 sfaturi pentru a te pregati pentru succes in orice situatie economica, mai ales intr-una nesigura precum cea in care ne aflam:

1.    Fii deschis la schimbare

O reactie normala atunci cand multe aspecte ale vietii tale par a fi haotice si nesigure este sa te agati de modurile obisnuite de a face lucrurile. Insa vremuri nesigure cer indivizilor sa se adapteze la noi moduri de a lucra.

Adopta o abordare noua, deschisa si ramai entuziasmat, chiar si atunci cand exista schimbari majore in structura organizationala, in proceduri sau in volumul de munca. Incearca sa ramai calm si deschis, scrie CareerBuilder.com.

2.    Cauta noi oportunitati

Ai mereu in vedere faptul ca schimbarile care se petrec in compania in care lucrezi sau in rolul pe care il detii nu sunt doar evenimente la care trebuie sa te adaptezi; acestea ar putea sa iti aduca noi oportunitati. Daca marimea departamentului a scazut in ultimele luni, de exemplu, ti se poate cere sa iti asumi noi responsabilitati, care, de-a lungul timpului, ar putea sa te puna intr-o pozitie favorabila pentru o promovare.

3.    Nu exagera

Chiar si in vremuri dificile, este important sa stabilesti niste limite. Nu este niciodata o idee rea sa te oferi voluntar in cadrul unor proiecte care iti permit sa castigi noi abilitati si experienta, mai ales daca echipa ta este mica si are nevoie de ajutor suplimentar. Insa asumarea prea multor sarcini poate conduce la epuizare si la munca neperformanta.

Daca te simti coplesit de numarul de proiecte de care trebuie sa te ocupi, roaga-ti managerul sa te ajute sa iti rezolvi sarcinile in functie de prioritate. Acesta ar putea lucra cu tine, pentru a te ajuta sa gasesti o solutie, fie ca este vorba despre angajarea temporara a unui om sau de delegarea catorva proiecte altui coleg.

4.    Pastreaza-ti calmul

In mijlocul taierilor de bugete si al disponibilizarilor, este usor sa te ingrijorezi atat de mult in ceea ce priveste situatia ta, incat sa iti pierzi concentrarea. In timp ce e normal sa fii preocupat de jobul tau, de colegii tai si de compania pentru care lucrezi, atunci cand lucrurile se misca incet, evita sa faci o obsesie din “ceea ce s-ar putea intampla”.

Este indicat sa ai mana sigura in vremurile presarate cu turbulente. Fii atent la situatia companiei tale si actioneaza acolo unde este necesar – pana la urma, nu vrei sa-ti ingropi capul in nisip. Asadar, evita pe cat posibil sa te lasi consumat de speculatii conform carora nu reusesti sa faci treaba buna.

5.    Cunoaste termenul de valabilitate al aptitudinilor tale

Dovedeste ca esti indispensabil, ramanand la curent cu toate software-urile si sistemele folosite de compania ta, si asigura-te ca abilitatile tale de customer service stralucesc. Actioneaza astfel nu numai pentru a-ti mentine valoarea in fata actualului angajator, dar si pentru a ramane dorit de alte companii, in caz ca va trebui vreodata sa-ti cauti un alt loc de munca.

Fie ca este vorba de dezvoltarea abilitatilor de comunicare sau ca trebuie sa devii expert in utilizarea unui program software folosit in domeniul tau, concentreaza-te intotdeauna pe dezvoltarea ta profesionala.

6.    Casca ochii

Indiferent care este starea economiei, tine-ti ochii deschisi pentru noi oportunitati, care iti permit sa avansezi din punct de vedere profesional. Nu vrei sa te sari, fara sa te gandesti, de la un angajator la altul, dar ar trebui sa fii pregatit sa actionezi, in caz ca se iveste ocazia potrivita.

Asigura-te ca CV-ul tau este actualizat si pastreaza legatura cu oamenii din reteaua ta sociala, pentru a afla mereu care sunt posibilitatile de promovare din domeniul tau.

Nu se stie cat va dura situatia economica in care ne aflam, insa sfaturile mai sus mentionate te pot ajuta sa supravietuiesti furtunilor. Lucrand activ si pastrandu-ti mana sigura cand vremurile sunt turbulente, vei avea numai de castigat acum si iti vei pava astfel drumul spre succes odata ce conditiile se vor imbunatati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#cariera, #companie, #economie, #instabila, #job, #succes , #Stiri Locuri de munca