300 de mineri disponibilizati, de la 1 aprilie

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 15:32
1996 citiri
300 de mineri disponibilizati, de la 1 aprilie

Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) va disponibiliza, de la 1 aprilie, 300 de mineri, majoritatea celor disponibilizati lucrand in subteran, transmite NewsIn.

Cei 300 de mineri vor primi plati compensatorii in valoare de 29.000 de lei/persoana.

Cea mai mare parte a celor disponibilizati lucreaza in subteran, la Mina Motru (109).

Astfel, de la EC Rosia vor pleca 23 de angajati, de la EC Pesteana vor pleca noua, de la EC Rosiuta 17 persoane, de la EC Lupoaia noua, de la EC Alunu 11 angajati, de la Husnicioara 29 de persoane, de la EC Berbesti 80, de la mina Motru, cu activitate de subteran, vor pleca 109 angajati, de la Baza de Aprovizionare un angajat, de la UVA Rovinari doi angajati, de la Cai Ferate Uzinale cinci angajati, de la Baza de Tratament Sacelu numai un angajat, iar de la sediul central SNLO patru angajati.

"Avem o notificare de la SNLO, potrivit careia vor fi disponibilizati 300 de angajati, cu 1 aprilie. Este vorba de programul lor de restructurare a celor 920 de persoane, aceasta fiind prima transa. Pe langa aceasta notificare, mai avem alta de la Primaria Scoarta, care va disponibiliza 22 de asistenti personali", a declarat Romeo Chiriac, reprezentant AJOFM Gorj.

De asemenea, potrivit reprezentantului AJOFM Gorj, luni, 28 martie, au fost disponibilizati 66 de angajati ai Complexului Energetic Rovinari.

In prezent, SNLO are circa 8.300 de angajati. Societatea se afla in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are ca obiect principal de activitate extragerea si comercializarea lignitului.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#disponibilizari, #mina, #mineri, #societatea nationala a lignitului oltenia, #subteran , #Stiri Locuri de munca