30 posturi diplomatice si 26 posturi contractuale scoase la concurs

Marti, 04 Martie 2008, ora 17:06
3215 citiri
30 posturi diplomatice si 26 posturi contractuale scoase la concurs

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza in perioada martie - mai a acestui an un concurs pentru ocuparea a 30 posturi diplomatice si a 26 posturi contractuale, potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

Concursul pentru posturile diplomatice este deschis candidatilor cu studii superioare de lunga durata la o institutie de invatamant superior din tara sau din strainatate absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, recunoscuta de Ministerul Educatiei. Pentru posturile contractuale concursul este deschis celor cu studii medii sau superioare de lunga sau scurta durata (in functie de profil) la o institutie de invatamant superior din tara sau din strainatate absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta, recunoscuta de minister.


In cazul concursului pentru ocuparea posturilor diplomatice, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa cunoasca doua limbi straine, din care cel putin una de circulatie internationala; studii postuniversitare si experienta in domeniul relatiilor internationale putand constitui un avantaj; lipsa antecedentelor penale, detinerea exercitiului tuturor drepturilor civile si politice prevazute de lege; cunostinte de utilizare a tehnologiei informatiilor; stare de sanatate buna, dovedita cu certificat medical eliberat de medicul de familie; tinuta morala si civica corespunzatoare exigentelor diplomatice; aptitudini fizice si psihice corespunzatoare activitatii diplomatice.


Pentru posturile contractuale, candidatilor li se mai cere: sa fie cetateni romani; sa nu fi suferit vreo condamnare pentru fapte care i-ar face incompatibili cu functia pentru care candideaza; sa indeplineasca cerintele legale specifice ale posturilor scoase la concurs/examen pentru care candideaza, precum si cele prevazute in descrierea postului; sa se bucure de capacitate deplina de exercitiu; sa fie apti de munca.


Inscrierea la concurs se va face pana la data de 30 aprilie 2008, la sediul MAE din Aleea Alexandru nr. 31. Formularele de inscriere la concurs (cerere tip, CV, fisa personala, bibliografia de concurs) vor fi afisate la avizierul MAE si pe pagina web a MAE, www.mae.ro, la capitolul Oportunitati de  angajare, in perioada 11-14 martie 2008.