3.000 de joburi pentru absolventi, in Capitala

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 13:06
1891 citiri
3.000 de joburi pentru absolventi, in Capitala

Peste 3.000 de posturi au fost oferite, vineri, la bursa locurilor de munca pentru absolventi, in Capitala, organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), atat organizatorii, cat si candidatii plangandu-se de exigentele aparute in urma crizei economice, potrivit Mediafax.

Inca dinainte de ora 9.00, aproximativ o suta de persoane formasera o coada la intrarea in Palatul National al Copiilor din Bucuresti, unde se desfasoara, vineri, bursa locurilor de munca pentru absolventi. Atat tinerii absolventi, cat si persoane de varsta a doua sau chiar a treia si-au depus CV-urile la cei peste 150 de angajatori care au depus oferte.

Acestia au oferit, in total, peste 3.000 de locuri de munca, cele mai multe persoanelor cu studii medii (peste 1.300) si muncitorilor calificati (peste 1.000). De asemenea, agentii economici au oferit peste 400 de posturi pentru absolventii de studii superioare si aproape 300 pentru muncitori necalificati.

In jurul orei 10.00, cateva sute de bucuresteni se prezentasera, deja, la bursa locurilor de munca, unii angajatori strangandu-si chiar standurile, pentru ca umplusera posturile disponibile.

Tinerii absolventi de studii medii sau superioare s-au orientat, mai ales, spre locurile de munca din asigurari, call-center, constructii, vanzari si de la cazinouri sau sali de jocuri. In contrast, persoanele de varsta a doua au aplicat in special in domeniile de constuctii, panificatie, cosmetica sau comert.

Angajatorii, dar si organizatorii, s-au plans, vineri, ca tinerii vin cu pretentii foarte mari la interviurile de angajare.

"Acestia au impresia ca daca au terminat facultatea si eventual un master, merita direct un post important si un salariu mare. Vor salarii mari, masini, concedii, vor totul cu cat mai putin efort. Noi ii indrumam, daca vor sa munceasca, vor castiga atat cat isi doresc, insa trebuie sa depuna un efort", a spus unul dintre organizatorii bursei.

Pe de alta parte, unul din tinerii veniti sa-si caute un loc de munca, Ionut, a spus ca angajatorii au devenit mai "drastici" decat in trecut. Acesta a spus ca agentii economici cer mai multa experienta profesionala, desi tinerii care abia au terminat facultatea "nu au cum sa fi adunat atata experienta".

Presedintele ANOFM, Silviu Bian, a apreciat ca bursa de vineri se desfasoara in conditii normale, oamenii intelegand ca nu trebuie sa se imbulzeasca.

El a precizat ca scopul organizarii acestei burse este ca tinerii si angajatorii sa fie adusi in acelasi spatiu, unde pot dialoga si incheia contracte mult mai eficient. Bian a precizat ca, la nivel national, pana joi, isi anuntasera intentia de a participa la bursa locurilor de munca, la nivel national, peste 1.500 de angajatori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job, #absolventi, #capitala, #anofm, #angajare , #Stiri Locuri de munca