20% din salariatii industriei textile ar putea fi concediati

Marti, 10 Martie 2009, ora 17:22
3146 citiri
20% din salariatii industriei textile ar putea fi concediati

Aproximativ 60.000 de angajati din industria textila ar putea fi concediati in 2009 din cauza lipsei comenzilor pentru firmele de profil, a declarat, marti, Maria Grrapini, presedintele Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei (FEPAIUS).

"Primele luni ale acestui an nu sunt deloc incurajatoare pentru firmele din industrie care cauta comenzi. Fabricile mari vor reduce din cheltuieli si intreprinderile mici si mijlocii risca sa fie inchise.

Astfel, aproximativ 20% din cei care isi desfasoara activitatea in industria textila ar putea fi concediati. Mai exact, este vorba de 50.000-60.000 de salariati", a mai adaugat Grapini, citata de Ziarul Financiar.

Ea a mai subliniat ca intreaga industrie textila din Uniunea Europeana se confrunta cu o situatie delicata din cauza actualei crize. La nivel european aproximativ 6% din totalul salariatilor vor fi disponibilizati.

La noi in tara productia de textile, incaltaminte, pielarie si articole de imbracaminte a scazut in 2008 pentru al treilea an consecutiv cu 6.2%, pana la 13.5 miliarde de lei, in comparatie cu 2007 cand scaderile au fost de 14.4 miliarde de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariati, # concedieri, # industrie textila , #Stiri Locuri de munca