Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

155 bugetari au fost disponibilizati din MAE

155 bugetari au fost disponibilizati din MAE

155 de persoane au fost disponibilizate pana in prezent in Ministerul de Externe, iar procesul de reorganizare a institutiei ce se afla in etapa finala, va duce la desfiintarea a 476 de posturi. 

Din totalul de 476 de posturi care vor fi desfiintate, 105 sunt in centrala MAE si 371 in serviciul exterior, a precizat directorul general al Departamentului Comunicare din MAE roman.

Ea a adaugat ca a fost elaborata o noua organigrama a institutiei si s-a operat reducerea numarului de secretari de stat si desfiintarea a trei directii generale.

In iulie, Baconschi a afirmat ca in Ministerul de Externe au fost facute diverse simulari vizand reducerea personalul diplomatic, tehnico-administrativ, precum si reducerea masei salariale, fara ca prin aceste masuri sa fie afectata "functionalitatea sistemului".

MAE a operat deja o serie de reduceri de personal si de cheltuieli materiale.

"Am solicitat inca de acum cateva luni tuturor misiunilor diplomatice si serviciilor consulare stabilirea unor masuri pentru reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii in structura bugetara pe 2010", a mentionat seful diplomatiei romane. El a adaugat ca in urma acestor masuri, reducerea cheltuielilor se ridica la 1.273.459 de dolari americani (echivalentul a circa 1.012.000 de euro) si respectiv 564.772 de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1399 ori