155 bugetari au fost disponibilizati din MAE

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 00:38
1614 citiri
155 bugetari au fost disponibilizati din MAE

155 de persoane au fost disponibilizate pana in prezent in Ministerul de Externe, iar procesul de reorganizare a institutiei ce se afla in etapa finala, va duce la desfiintarea a 476 de posturi. 

Din totalul de 476 de posturi care vor fi desfiintate, 105 sunt in centrala MAE si 371 in serviciul exterior, a precizat directorul general al Departamentului Comunicare din MAE roman.

Ea a adaugat ca a fost elaborata o noua organigrama a institutiei si s-a operat reducerea numarului de secretari de stat si desfiintarea a trei directii generale.

In iulie, Baconschi a afirmat ca in Ministerul de Externe au fost facute diverse simulari vizand reducerea personalul diplomatic, tehnico-administrativ, precum si reducerea masei salariale, fara ca prin aceste masuri sa fie afectata "functionalitatea sistemului".

MAE a operat deja o serie de reduceri de personal si de cheltuieli materiale.

"Am solicitat inca de acum cateva luni tuturor misiunilor diplomatice si serviciilor consulare stabilirea unor masuri pentru reducerea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii in structura bugetara pe 2010", a mentionat seful diplomatiei romane. El a adaugat ca in urma acestor masuri, reducerea cheltuielilor se ridica la 1.273.459 de dolari americani (echivalentul a circa 1.012.000 de euro) si respectiv 564.772 de euro.

#disponibilizari, #MAE, #posturi, #reduceri, # personal, #bugetari , #Stiri Locuri de munca