10 universitati-fabrici de antrepenori

Vineri, 27 Iulie 2007, ora 13:30
1483 citiri
10 universitati-fabrici de antrepenori

Scolile de afaceri precum Babson ori Stanford sunt renumite pentru excelentele programe de antreprenoriat pe care le ofera. Revista Fortune a alcatuit o lista a universitatilor americane care prezinta unele dintre cele mai inovante programe pentru incepatorii intr-ale afacerilor.

Universitatea DePaul din Chicago

La Centrul de Creativitate al Universitatii DePaul, studenti, absolventi si oameni de afaceri locali invata, deopotriva, cum sa dezvolte noi concepte de afaceri, profesori fiind experti in creative thinking.

Universitatea Internationala Florida, Miami

Detine cea mai mare inrolare de minoritati din toata America, punand accent pe diversitate. Se distinge prin cursurile de comert international, iar baza studiilor cade pe afacerile aflate la inceput si care se orienteaza spre America de Sud si Centrala sau zona Caraibelor.

Universitatea Harvard, Cambridge

Harvard are 17 catedre de antreprenoriat. Toti cei 900 de studenti masteranzi sunt obligati sa urmeze un curs de antreprenoriat inca din primul semestru. Pentru a-i invata pe studenti despre inceputurile unei afaceriHarvard, Harvard foloseste metode clasice, cu o singura exceptie: CEO marilor companii aflate in discutie la un curs sunt invitati sa participe la cursul respectiv.

Universitatea Howard, Washington

Toti studentii noi sunt obligati sa participe la "Tabara Antreprenorilor" , in timpul perioadei de Orientare. Acestia invata, printre altele, auto-disciplina financiara si istoria intreprinderilor negre in Statele Unite. Anul acesta, o bursa de 3.5 milioane dolari a ajutat la stabilirea unei specializari noi in materie de antreprenoriat.

Colegiul Simmons, Boston

Este singura scoala de afaceri dedicata strict femeilor din intreaga America. Anul trecut, Simmons a instituit un program de antreprenoriat ce dureaza sase luni, "croit" special pentru femei. Candidatele trebuie sa detina un master, multe dintre ele avandtotusi peste zece ani de experienta in domeniu.

Colegiul Sitting Bull, Fort Yates

Unul dintre primele colegii tribale din SUA, Sitting Bull a lansat, inca din 1973, un program de pionierat antreprenorial destinat Arizonaamerindienilor. Scopul declarat este crearea de slujbe in rezervatia Rock, cu o populatie de 12,000, unde rata de somaj depaseste 76 %.

Universitatea din Arizona, Tucson

Inceput in 1984, programul de antreprenoriat gazduit de Universitatea din Tucson este unul din cele mai vechi si mai competitive din State. Doar o suta de studenti sunt acceptati in program, in fiecare an. Pentru o accentuare a sectoarelor "explozive" cum ar fi biotehnologia, programul a recrutat noi profesori, cei mai buni din fiecare domeniu.

Universitatea din Colorado, Boulder

Un lider in antreprenoriatul "verde", programul oferit de scoala din Colorado se specializeaza pe ajutorarea studentilor care vorsa creeze companii eco-friendly si progresive, din punct de vedere social. Liderii industriei bio din SUA nu se feresc sa-si ofere suportul.

Universitatea din Texas, Austin

Pentru a mari viteza de dezvoltarea uneiafaceri, universitatea texana ofera studentilor sTexaspatii de birouri, tehnologie si consiliere in al sau "incubator de afaceri". Dintre cele 62 de companii care au luat fiinta aici, patru sunt listate la Nasdaq. In 1999, Motorola a platit 98 milioane dolari pentru a achizitiona una dintre ele, numita Metrowerks, ce se ocupa de dezvoltare hardware si software. Universitatea din Texas gazduieste si Moot Corp, un prestigios concurs international de planuri de afaceri, oferind un "mare premiu" de 183,500 $ dolari.

Universitatea din Rochester, Rochester

Universitatea a introdus cursuri de antreprenoriat in toate departamentele campusului, inclusiv stiintele informatiei si domeniul ingineriei, religiei si muzicii. Un exemplu de spirit antreprenorial, studentii de la inginerie colaboreaza cu cei de la antropologie in proiectarea unui autobuz non-poluant pentru transportul local.

Bloombiz