10 semne ca seful nu te place

Miercuri, 03 August 2011, ora 16:18
11181 citiri
10 semne ca seful nu te place

Relatia pe care o ai cu seful direct influenteaza puternic viata ta profesionala, cel putin pe termen scurt. Sarcinile care iti sunt atribuite, viteza de reactie la problemele tale, pana si emotiile exprimate la aflarea vestii ca intentionezi sa pleci iti pot spune foarte multe despre parerea pe care seful tau o are despre tine.

Multi oameni nu reusesc sa isi dea seama ca seful, pur si simplu, nu ii place si devin confuzi sau frustrati cand nu sunt avansati in functie, cand ideile lor nu sunt luate in seama sau cand munca lor nu este apreciata.

Desigur, un manager bun ar trebui sa vorbeasca liber despre toate problemele, insa numarul managerilor care nici macar nu se sinchisesc sa poarte o discutie directa cu subordonatii este atat de mare, incat specialistii Yahoo News s-au hotarat sa ii ajute pe angajatii aflati in impas.

Iata 10 indicii ca ai de-a face cu un sef care nu te are tocmai “la inima”:

Ceri feedback si nu primesti nimic

Un sef caruia i-ar pasa de dezvoltarea ta ar fi bucuros sa isi spuna parerea despre ce faci bine si despre cce ai putea sa faci si mai bine.

Nu te pune in legatura cu oameni importanti

Atunci cand alti colegi au ocazia sa cunoasca personalitati si sa iasa in fata, iar tu esti tinut ascuns in birou, inseamna ca sefului ii este teama sa nu iesi prea tare in evidenta chiar si in fata superiorilor lui.

Iti refuza cererea de marire de salariu fara prea multe explicatii

Un sef care iti apreciaza munca si care este nevoit sa iti refuze cererea va face asta alaturi de o serie de motivatii clare pentru care nu se poate face asta inca.

Nu are incredere ca poti sa iti faci treaba

Daca seful tau te intreaba in ce stadiu te afli, inainte sa termini ce ai de facut si dicteaza tot felul de detalii inutile si daca nu ii treateaza pe toti in acest mod, inseamna ca are impresia ca ai nevoie de supraveghere pentru a obtine rezultate de calitate.

Nu este afectat de anuntul tau ca ai primit o oferta mai buna

Un sef bun va face tot posibilul sa isi pastreze un angajat pe care il apreciaza si niciun sef nu va avea ceva de obiectat cand un angajat care ii este indiferent vrea sa plece.

Primesti prea putin feedback pozitiv

Seful caruia ii pasa daca ramai in echipa lui va face tot posibilul sa simti ca munca ta este valoroasa si apreciata. Daca seful tau nu prea aduce vorba despre calitatea muncii si a contributiilor pe care le aduci, cel mai probabil nu apreciaza ce ai tu de oferit.

Nu iti cere niciodata parerea

Cand seful tau iti cere parerea sau sfatul, acesta e un semn ca iti respecta opinia. Daca cere sfaturi doar de la ceilalti, acesta ar putea fi un semnal negativ din partea lui.

Nu reusesti sa ii atragi atentia

Daca iti anuleaza sedintele, uita sa te sune inapoi sau sa iti raspunda la mail-uri si, in general, lipsesti de pe lista sa de prioritati, ai de-a face cu un sef subiectiv si fara calitatile necesare unui bun manager.

Nu ii pasa daca iti rezolva problemele sau nu

Daca in momentul in care il abordezi cu o problema profesionala si ii ceri sprijinul in rezolvarea ei, acesta este “prea ocupat astazi”, ai, din nou, in fata un manager fara prea multe competente.

In loc sa comunice problemele cu tine, se ambitioneaza si vrea sa te determine sa pleci singur.

Iti spune ca nu indeplinesti acceptarile

Acesta deja nu mai este un indiciu, ci este o confirmare clara. Daca auzi de la el ca vrea sa vada o imbunatatire semnificativa a activitatii tale, problema este destul de grava pentru ca sefii nu glumesc cu asa ceva.

#job, #loc de munca, #parere sef, #relatia cu seful, #sef , #Stiri Locuri de munca