Vrei sa dezvolti mediul rural? inscrie-te in proiectul CeResAR!

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 13:18
2007 citiri
Vrei sa dezvolti mediul rural? inscrie-te in proiectul CeResAR!

ADDS selectioneaza 56 de tineri someri din mediul rural pentru Reteaua Rural-Desk. In parteneriat cu Asociatia Comunelor din Romania Si Asociatia Europe for Europe, ADDS implementeaza proiectul "CeResAR - Centru de Resurse pentru Afaceri Rurale", potrivit unui comunicat remis Bloombiz.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Centrul de Resurse pentru Afaceri Rurale isi propune sa contribuie la dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale prin cresterea calitatii resurselor umane, prin sustinerea afacerilor non agricole existente si prin dezvoltarea de noi afaceri construite functie de specificul socio-economic al zonei respective.

CeResAR cuprinde in aria de implementare trei dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii: Regiunea Bucuresti-Ilfov, Regiunea Sud-Muntenia si Regiunea Sud-Vest Oltenia. Regiunile cuprind 13 judete care vor fi impartite la randul lor in 56 de microzone. Aceste 56 de microzone reprezinta reteaua teritoriala de implementare a proiectului, supranumita Reteaua Rural-Desk.

Prin acest proiect se doreste reducerea gradului de practicare al agriculturii de subzistenta prin promovarea formarii profesionale continue a adultilor si a antreprenoriatului ca varianta viabila de dezvoltare durabila a comunitatilor rurale. In baza acestui proiect, Asociatia pentru Dezvoltarea Durabila Slatina selectioneaza 56 de tineri someri din mediul rural.

Pe langa toate astea proiectul dezvolta si o sectiune prin care se urmareste revitalizarea mestesugurilor traditionale.

#afaceri mediu rural, #ceresar, #mediul rural, #mestesuguri traditionale , #Resurse umane