Uniunea Europeana sprijina agnajarea tinerilor someri

Sambata, 23 Decembrie 2006, ora 19:09
1408 citiri

Uniunea Europeana a finantat prin Programul PHARE proiectul implementat de Patronatul National Roman "Competente integrate pentru ocuparea resurselor umane", a declarat, vineri, Florian Costache presedintele acestei confederatii patronale la incheierea cursului.

Proiectul a beneficiat de un buget de 21.470 euro si s-a desfasurat in perioada 1 martie - 31 decembrie 2006. In program au fost inscrisi 56 de tineri someri, cu varste intre 16-24 de ani si care au fost calificati in meseria de ospatar.

Cursantii au participat la cursuri menite sa asigure o minima intelegere a modului de conducere a restaurantelor si promovarea serviciilor acestora.

"Pentru a-i sprijini in procesul de angajare a fost conceput un ghid dedicat meseriei de ospatar care a pus la dispozitia tinerilor informatii despre piata muncii din tara", a sustinut Pavel Brandusa director PNR si conducator de program.

Autoritatea de implementare a proiectului a fost Ministerul Integrarii Europene, iar institutia beneficiara MMSSF. Diplomele acordate sunt recunoscute pe piata fortei de munca din tara si strainatate.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)