Securitatea la locul de munca ar trebui studiata in scoala

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 17:09
2264 citiri
Securitatea la locul de munca ar trebui studiata in scoala

Copiii ar trebui sa studieze in scoala o materie care sa vizeze sanatatea si securitatea la locul de munca, pentru ca atunci cand intra pe piata muncii sa stie ce masuri de protectie trebuie sa respecte, pentru a evita accidentele, a declarat marti inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.

Potrivit reprezentantului Inspectiei Muncii, campania "Locuri de munca sanatoase 2010-2011", coordonata de Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in munca si de partenerii sai din cele 27 de state membre UE, sprijina o gama larga de activitati la nivel national si european care promoveaza mentenanta in conditii de securitate.

Campania acopera peste 30 de tari, inclusiv toate statele membre UE. "Abordarea pe care o promoveaza aceasta campanie este bazata pe colaborarea dintre angajatori, angajati", a mai spus Bratu.

Inspectorul general de stat a mai spus ca principalele obiective ale campaniei se refera la cresterea gradului de constientizare a importantei activitatii de mentenanta pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, a riscurilor asociate si a necesitatii desfasurarii mentenantei in conditii de securitate.

"Obiectivul general este de a preveni accidentele de munca si bolile profesionale, dar si de a aloca resursele in functie de riscuri, pentru combaterea acestora (...) La nivel european, intretinerea locurilor de munca reprezinta, in primul rand, o obligatie legala", a afirmat Dantes Nicolae Bratu.

Acesta a conchis declarand ca, din punct de vedere financiar, neglijarea activitatilor de mentenanta este extrem de costisitoare, putand implica pierderi ale venitului, amenzi, cheltuieli asociate proceselor judiciare si reducerea productivitatii intreprinderii

#securitatea muncii, #inspector munca securitatea muncii, #securitatea muncii programa scolara , #Resurse umane