RZECZPOSPOLITA: Muncitori din Bangladesh vor sa lucreze in Polonia si Romania

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 10:34
1867 citiri
RZECZPOSPOLITA: Muncitori din Bangladesh vor sa lucreze in Polonia si Romania

RZECZPOSPOLITA (Polonia) - Fabricile si firmele de constructii din Polonia si Romania, care se plang de lipsa de forta de munca, pot angaja sute de muncitori din Bangladesh.

"Circa o suta de muncitori au plecat acum spre Romania. Este pentru prima data cand cetatenii nostri emigreaza in Europa Centrala sa lucreze in fabrici" - a spus reprezentantul agentiei guvernamentale pentru forte de munca si resurse umane, Salim Reza.

"Intentionam ca in curand sa trimitem o suta de muncitori constructori in Polonia, unde, dupa cum se constata, lipseste mana de lucru", a adaugat.

El a mai spus ca se fac pregatiri pentru trimiterea de muncitori in Canada si alte tari dezvoltate. Mii de alti cetateni din Bangladesh asteapta sa plece in Romania la lucru pe santiere publice si de constructii.

Bangladesh, care numara 144 milioane de locuitori, situat in Asia de Sud, este una din cele mai sarace tari ale lumii. Circa 40% din cetatenii acestui stat traiesc cu mai putin de un dolar pe zi. Din tara au emigrat aproape cinci milioane de persoane. Cei mai multi au ajuns in zona Golfului Persic, unde practica in general munci care nu cer calificare. In anul 2007 emigrantii din Bangladesh au trimis familiilor lor suma record de 6,56 miliarde dolari.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.