Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primii romani se vor angaja in institutii ale UE, in 2007

Primii romani se vor angaja in institutii ale UE, in 2007
Un numar de 16.000 de romani s-au inscris, in 2006, pentru a sustine testele de preselectie pentru ocuparea a 800 de slujbe in institutiile sau agentiile Uniunii Europene (UE), urmand ca cei selectionati sa participe, in ianuarie, la un seminar de limba engleza, informeaza, marti, euroconcurs.ro.

Euroconcurs.ro informeaza ca pentru peste jumatate dintre locurile de munca puse de UE la dispozitia romanilor testele de preselectie s-au dat pe calculator in luna octombrie 2006. Pentru cei care au trecut de primele teste de preselectie se va organiza, in 28 ianuarie, un seminar specializat pentru testele in limba engleza.

In 2007, romanii cu studii medii vor putea participa la competitii pentru posturi in tehnologia informatiei, managementul informatiei, resurse umane si pentru pozitii de agenti de securitate. Pentru cei cu studii superioare vor fi posturi in informare, comunicare, relatii publice si in managementul informatiei.

Pentru cei care nu au participat pana acum la nicio competitie se va organiza, de asemenea, un seminar, in 27 ianuarie, pentru a le oferi participantilor informatii despre locurile de munca ce vor fi scoase la concurs in primavara acestui an.

Pentru a ocupa un post intr-o institutie a UE, solicitantii trebuie sa promoveze un concurs, in care vor fi testate atat cunostintele de specialitate, cat si cunostinte despre Uniune. Etapele de selectie dureaza, in medie noua luni, dar pregatirea pentru competitie poate dura intre sase luni si cativa ani, in functie de timpul si determinarea fiecarui candidat. Dupa toate etapele pregatitoare, solicitantul intra pe lista de rezerve si poate candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii.

La sfarsitul anului 2006, euroconcurs.ro a publicat primele liste de rezerve, in urma competitiilor din cursul anului, astfel ca primii romani vor incepe sa lucreze ca functionari in istitutiile europene din 2007. Posturile ocupate de acestia vor fi de corectori, traducatori, interpreti si juristi-lingvisti.

Selectia pentru o slujba intr-o institutie UE se desfatoara in trei etape, si anume testele de preselectie, desfasurate in a doua limba cunoscuta de candidat si care cuprind un test referitor la dezvoltarea UE si la politicile comunitare, un test grila scris, in domeniul de specilaitate ales de candidat si un eseu si o un interviu oral cu comitetul de selectie.

Seminariile de pregatire vor fi sustinute de Philip Gaskel, care este trainer pentru angajatii institutiilor UE. In ultimii trei ani, Gaskel a predat seminarii de pregatire pentru rationament verbal si numeric si abilitati de redactare pentru angajatii Uniunii Europene.

Euroconcurs.ro este un site dedicat in exclusivitate celor care doresc sa devina functionari europeni si este distribuitor exclusiv in Romania al testelor online de pregatire pentru concursurile UE.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1038 ori