Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posturile vacante se acopera mai greu

Posturile vacante se acopera mai greu
Companiile asteapta perioade din ce mai lungi pana reusesc sa-si acopere pozitiile vacante, pe fondul dificultatilor pe care le intampina, in prezent, in gasirea oamenilor potriviti. "In momentul de fata, din cauza crizei de personal, procesul de recrutare pentru pozitii de specialisti poate dura pana la sase-sapte luni, ceea ce inseamna ca perioada s-a dublat fata de anii trecuti", spune Madalina Didea, managing partner al firmei de resurse umane Hart Human Resources Consulting. Potrivit acesteia, exista si cazuri fericite, in care procesul de recrutare poate dura doar cateva zile, dar acest lucru se intampla din ce in ce mai rar.

Procesul de recrutare dureaza mult mai mult pentru pozitiile de specialisti in domenii precum cel bancar, inginerie sau IT, spre deosebire de alte domenii, unde criza nu este atat de acuta.

"Unii angajatori asteapta aproape un an ca sa-si acopere lipsa. Fenomenul se petrece si din cauza pretentiilor exagerate ale unor firme, de a gasi exact persoana care se potriveste integral firmei, nu accepta un procentaj de 80%", considera Sorin Popa, managing partner al firmei Accord Group, companie de Executive Search (recrutare pentru middle si top management). Conform acestuia, una dintre firmele globale de servicii a cautat cateva luni un business development manager, dupa care a apelat la o firma specializata - procesul a mai durat alte trei-patru luni.

Potrivit Adinei Barsan, recruitment consultant la firma de resurse umane Grafton, timpul de desfasurare a procesului de recrutare nu depinde numai de firma de recrutare, ci si de gradul de reactie al clientilor.

"Pentru a prezenta o lista scurta unui client, pentru o pozitie de specialist in IT, media ar fi de cinci-sapte saptamani, dar ar putea dura si mai mult, in functie de cerintele angajatorului. Mai exista si faza de interviuri, iar durata acesteia depinde de numarul de teste pe care compania doreste sa le efectueze", spune Barsan.

Cei mai multi dintre recrutori sunt de acord ca procesul de recrutare si selectie este ingreunat, in prezent, de criza de personal, care se resimte mai ales in faza de identificare a potentialilor candidati.

Continuarea in <a href=http://standard.ro/articol_20750_55/posturile_vacante_se_acopera_mai_greu.html>Standard</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1218 ori