Oferta vs. contraoferta: alegerea corecta pentru cariera ta

Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 13:20
3954 citiri
Oferta vs. contraoferta: alegerea corecta pentru cariera ta

Cand angajatorul lanseaza o contraoferta la aflarea deciziei tale de a parasi compania trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a face urmatorul pas. Chiar daca propunerea lui pare destul de generoasa iar cuvintele cu privire la performanta ta sunt magulitoare, trebuie sa iei in considerare absolut toti factorii care ar duce la distrugerea carierei tale in cazul in care ai accepta contraoferta. O schimbare de moment nu va imbunatati situatia jobului tau, de aceea trebuie sa iti faci curaj pentru a profita de orice oportunitate, te sfatuiesc specialistii in Resurse Umane citati de Monster.com. 

Loialitatea ta ar fi pusa la indoiala

Chiar daca managerul tau sustine o intreaga argumentatie pentru care tu nu ar trebui sa parasesti compania, exista mari sanse ca acesta sa iti puna sub semnul intrebarii loialitatea.

Mai mult decat atat, in contextul economic actual nu este in avantajul tau sa fii vazut drept o persoana lipsita de interes fata de propriul loc de munca.

Daca angajatorul tau va fi nevoit sa recurga la reduceri de personal, ai putea fi printre primele persoane vizate, intrucat ti-ai demosntrat deja interesul de a parasi compania.

Relatiile tale cu colegii de munca ar putea fi de asemenea racite.

Considerand ca ai acceptat sa ramai doar pentru ca ai primit o marire de salariu, multi colegi se vor simti “pedepsiti” pentru simplul fapt ca nu au amenintat compania cu o demisie.

Chiar si cu o contraoferta, principalele probleme nu vor fi rezolvate

Adu-ti aminte care este motivul pentru care ai decis sa iti cauti un job in alta parte.

Generozitatea subita a managerului tau nu poate schimba faptul ca ai fost nemultumit sau epuizat de atatea ori, spre exemplu.

Oricare ar fi fost aspectele negative ale jobului tau, ele nu vor fi indepartate printr-un simplu vot temporar de incredere si o marire de salariu. 

Reputatia ta va avea de suferit

Daca accepti contraoferta angajatorului, ai mari sanse sa intampini una dintre cele mai neplacute situatii.

In urma deciziei, si angajatorul actual si potentialul angajator isi vor pierde increderea in tine, iar actiunile tale ar putea fi discutate si de alte persoane din mediul tau profesional.

Cand accepti contraoferta managerului tau in detrimentul ofertei unei alte companii, cea din urma va considera ca te-ai folosit de oferta sa in planul tau de a obtine o marire.

Chiar daca acei manageri nu alcatuiesc un scenariu atat de dramatic, razgandirea ta le-a provocat cu siguranta unele dificultati pe care nu le vor uita curand, precum costuri suplimentare pentru recrutare si explicatii pentru membrii companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#angajator, #companie, #contraoferta, #job, #oferta , #Resurse umane