Manager 2.0: cum sa atragi candidatii de top

Luni, 16 Mai 2011, ora 16:06
2706 citiri
Manager 2.0: cum sa atragi candidatii de top

Managerul 2.0 reprezinta profilul managerului de viitor, care stie cum sa atraga oameni talentati si sa ii pastreze prin tehnici de comunicare aparte. El este cel care va castiga increderea inca de la primul contact cu candidatii si cel cu cele mai mari sanse de succes la sfarsitul anului financiar. 

Iata cateva “trucuri” prezentate de Fox Business prin care companiile pot castiga aceasta lupta pentru oamenii valorosi:

Fii cat mai accesibil pentru candidatii de peste tot

In ziua de astazi, angajatorii nu mai sunt limitati de spatiile geografice datorita platformelor online de angajare, utile atat pentru a angaja oameni cat si pentru a gadi contractori din orice zona a tarii si nu numai.

Pe masura ce tot mai multi oameni, procese si aplicatii se contopesc in mediul online, afacerile au acces la o gama larga de oameni talentati si au posibilitatea sa realizeze proiecte fara cheltuieli in plus.

In ultimul deceniu, comertul online a adus un adevarat centru comercial de produse si servicii chiar in casa cumparatorilor si a schimbat modul in care se fac cumparaturile.

Astazi, si munca online conecteaza instant companiile cu forta de munca valoroasa si schimba modul in care se lucreaza si se construiesc afacerile.

Manager 2.0, profilul managerului de viitor

Organizatiile devin din ce in ce mai mult un hibrid intre munca in spatiu comun si cea online.

Locul de munca nu mai este limitat de locatii fizice, extinzandu-se la spatii de lucru virtuale, file-sharing, comunicare prin instant messaging si prezenta prin teleconferinta.

In aceasta noua era, echipele sunt deseori impartite in locatii multiple, pe fusuri orare diferinte, in tari si culturi diferite.

Managerii 2.0 stiu cum sa implice, sa motiveze si sa colaboreze cu membrii echipelor lor, pe care probabil ca nu ii vor cunoaste niciodata in persoana.

Companiile cu experienta in construirea si conducerea echipelor formate din oameni din diferite locatii si-au dezvoltat un avantaj in fata competitiei, in aceasta noua lume corporate.

Construieste-ti credibilitatea in mediul online

In mediul online, devenit mediu de baza pentru atragerea resurselor umane, atat companiile cat si candidatii isi dezvolta o reputatie pe care cealalta “tabara” o evalueaza atent, inainte de a incepe o relatie de colaborare.

Angajatorii folosesc platformele online de recrutare pentru a compara candidatii, profilele, experienta sau recomandarile, inainte de a chema pe cineva la interviu.

In mod similar, candidatii cauta feedback despre respectivii angajatori.

Managerii care lucreaza cu angajati prin mijloace online stiu foarte bine cum sa comunice cu oamenii, stabilind obiective clare, etape de evolutie, dar si prin urmarirea vizibila a rezultatelor si publicarea lor in mediul online, alaturi de politici si reguli ale companiei.

Tot acestea sunt cele care vor fi castigatoarele competitiei virtuale pentru capital uman, pentru simplul fapt ca folosesc aceste tactici pentru a spori increderea la nivel de companie.

#manager 2.0, # angajator, # oameni talentati, # candidati, # companii, # loc de munca, # resurse umane , #Resurse umane