Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Logistica si achizitiile cresc businessul Professional

Logistica si achizitiile cresc businessul Professional

Compania de recrutare si consultanta in resurse umane Professional, singura firma cu capital integral romanesc din Top 5 de pe piata locala, a inregistrat in primul trimestru al anului 2008 o cifra de afaceri de peste doua mil. euro, in crestere cu 37% fata de perioada similara a anului trecut."Evolutia se datoreaza cresterii numarului de companii care solicita servicii de resurse umane, atat pe segmentul de recrutare, cat si pe cel de executive search si administrare de personal", a declarat pentru Business Standard Bianca Moraru Demeter, project manager in cadrul Professional.


Reprezentantul firmei estimeaza, totusi, ca trendul de crestere a serviciilor de administare, recrutare si selectie de personal se va pastra, in 2008, la nivelul anilor trecuti, iar serviciul de executive search (recrutare de middle si top manager) va cunoaste un avans mai accelerat, datorita interesului companiilor catre acest tip de serviciu. Cele mai multe solicitari de recrutare primite de companie provin din segmentul financiar - contabil, bancar, inginerie, productie, IT, marketing-vanzari.


"De asemenea, in ultima perioada se remarca o crestere a solicitarilor si la nivelul segmentelor de achizitii, logistica, cost control si gestiune", adauga Bianca Moraru Demeter.


Firma Professional are opt birouri operationale in tara, la Iasi, Timisoara, Brasov, Braila, Ploiesti, Craiova, Cluj, Targu-Mures, si trei birouri in afara tarii, la Belgrad, Chisinau si Sofia. Cifra de afaceri pe plan local, pentru anul 2007, a fost de 5,7 milioane de euro.


Principalii competitori ai Professional pe piata locala de recrutare sunt Manpower, AIMS, Lugera&Makler si Adecco.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1837 ori