Gesturi care tradeaza lipsa de profesionalism intr-un interviu

Joi, 26 August 2010, ora 12:13
3385 citiri
Gesturi care tradeaza lipsa de profesionalism intr-un interviu

In majoritatea situatiilor in care iti cauti un job, angajatorul este pus in situatia de a alege intre tine si alti cativa aplicanti tot atat de bine calificati, care pot indeplini la acelasi nivel sarcinile postului. Acesta este momentul in care lucrurile marunte fac diferenta, iar tu trebuie sa le controlezi cat mai inteligent posibil, sustin expertii in resurse umane. 

Asigura-te ca nu faci greselile prezentate in acest articol, pentru a nu pierde cursa pentru job, din start.

Adresa de e-mail din copilarie, dovada de lipsa de profesionalism

Desi tu ai putea considera ca ai o adresa de mail interesanta si usor de retinut, angajatorul nu apreciaza o astfel de adresa de corespondenta pentru ca ar putea crede ca nu esti suficient de matur pentru jobul pe care il ofera.

Ai grija ce aude angajatorul atunci cand acceseaza mesageria ta vocala

O replica amuzanta va fi apreciata de catre prietenii si familia ta, dar nu si de managerul care doreste sa te angajeze.

Nu trimite un CV fara sa il verifici cu atentie

Tu ai putea crede ca nu este atat de importanta o greseala sau doua in CV si ca angajatorul nici macar nu va observa aceste mici detalii.

In schimb, reprezentantul companiei va considera ca nu esti suficient de atent cu hartiile oficiale.

El se va intreba cata atentie vei acorda scrisorilor catre actionari sau daca nu cumva vei gresi cu o cifra sau doua rezultatele financiare ale companiei.

Nu cauta motive sa eviti pregatirea interviului

Chiar daca spontaneitatea este punctul tau forte de cele mai multe ori, nu te baza pe aceasta aptitudine pentru a obtine jobul.

Daca esti prea bland cu tine si pornesti cu ideea ca nu au cum sa iti ceara sa stii totul despre compania lor, angajatorul va considera ca nu ai depus nici cel mai mic efort pentru a te afla informatiile de baza.

In ideea ca nu ai fi prea interesat daca primesti sau nu jobul, angajatorul va cauta pe altcineva in momentul urmator.

Nu evita sa trimiti o scrisoare de multumire dupa interviu

Chiar daca ai impresia ca o scrisoare de multumire este demodata, angajatorul va considera ca esti nepoliticos daca nu ii acorzi atentia cuvenita si dupa interviu.

Poti sa trimiti cel putin un e-mail scurt de multumire, daca vrei sa fii luat in considerare pentru cea de-a doua runda de interviuri, sustin specialistii in HR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajatori, #greseli, #interviu, #job , #Resurse umane