Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Federico Ghizzoni este noul CEO al UniCredit

Federico Ghizzoni este noul CEO al UniCredit

Consiliul Director al UniCredit Spa l-a ales, joi, la Varsovia, in unanimitate, pe Federico Ghizzoni in calitate de CEO al grupului, care devine automat membru al Comitetului Permanent si de Strategie, dar si al Comitetului de Guvernanta Corporativa, Resurse Umane si Nominalizari in cadrul UniCredit, transmite NewsIn.

Federico Ghizzoni, in varsta de 55 de ani, a detinut anterior functiile de Director Adjunct al UniCredit si Director Adjunct al Bank Austria. El a inceput sa lucreze in cadrul UniCredit in 1980 (pe atunci Credito Italiano) si a ocupat functii in cadrul bancii in Marea Britanie, Singapore, Turcia si Polonia. 

In iulie 2007, el a fost numit Director al Diviziei Piete Financiare in cadrul UniCredit in Polonia, responsabil cu operatiunile bancare din Europa Centrala si de Est (ECE), precum si membru al Consiliului Bank Austria pentru Divizia ECE.

Ghizzoni a jucat un rol important in dezvoltarea francizei UniCredit in ECE, consolidand legatura intre UniCredit si pietele importante ale ECE pe care grupul este prezent. Sub coordonarea lui, UniCredit a fost desemnata "Cea mai buna banca din ECE" de catre revista "The Banker", in 2009.


"In alegerea noului CEO, Comitetul de Nominalizari a luat in considerare o serie de factori, printre care calitatile de lider, de a forma o echipa, intelegerea excelenta a serviciilor financiare internationale, abilitatile organizationale si cunoasterea profunda a structurii companiei. Consiliul Director a ajuns la concluzia unanima ca Ghizzoni indeplineaste toate aceste criterii, ceea ce il transforma in cea mai potrivita persoana pentru rolul de CEO al UniCredit", au precizat vineri reprezentantii grupului.

La inceputul lunii septembrie, Alessandro Profumo si-a prezentat demisia din functia de director general al UniCredit, dupa ce s-a aflat timp de 15 ani la conducerea bancii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 911 ori
Citeste mai multe desprefederico ghizzoni unicredit ceo