Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Egalitatea salariala intre sexe, adoptata de PE

Egalitatea salariala intre sexe, adoptata de PE


Parlamentul European a adoptat joi un raport privind aplicarea principiului remunerarii egale a barbatilor si a femeilor pentru munca egala sau munca de valoare egala.

Raportul prevede o mai mare capacitate de insertie profesionala a femeilor, in special in functii importante, care ar putea contribui la reducerea diferentelor de remunerare dintre femei si barbati.

Totodata, raportul arata ca este necesar ca femeile sa joace un rol mai activ in procesul decizional economic, folosindu-si influenta pentru a propune solutii care sa cuprinda perspectiva egalitatii de gen.

In plus, exista o corelatie puternica intre existenta unui numar mai mare de femei aflate in pozitii de conducere in cadrul unei companii si profituri mai mari ale companiei respective din active, vanzari si capitalul de investitii.

Norica Nicolai, in calitatea sa membru supleant al Comisiei pentru Drepturile Femeii si Egalitatea de Gen a subliniat, in discursul sau pe marginea acestui raport, ca nu putem avea egalitate de sanse in Uniunea Europeana atata timp cat nu este asigurata egalitatea salariala, acesta fiind principalul obstacol intampinat de statele membre in aplicarea principiului egalitatii de sanse intre femei si barbati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1687 ori