Disponibilizatii de la Administratia Funciara primesc 39 de milioane de lei

Marti, 20 Martie 2012, ora 17:58
2255 citiri
Disponibilizatii de la Administratia Funciara primesc 39 de milioane de lei

Guvernul a decis, marti, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii pe anul 2012, cu circa 39 de milioane de lei, in vederea platii salariilor compensatorii pentru personalul disponibilizat in urma desfiintarii Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Potrivit acestora, banii provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

In decembrie 2011, din cadrul Ministerului Agriculturii a desfiintata Administratia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare, unde lucrau 5.000 de persoane.

In locul Administratiei a fost infiintata o alta institutie asemanatoare, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, care a preluat circa 1.500 de salariati din cei 5.000 care fusesera concediati.

Astfel, Ministerul Agriculturii trebuie sa achite salarii compensatorii pentru 3.500 de persoane disponibilizate de la ANIF.

Liderul Uniunii Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare, Vasilica Blebea, spunea, in luna decembrie 2011, ca fostii angajati ai ANIF trebuie sa beneficieze de masuri de protectie sociala, conform contractului colectiv de munca.

"Este vorba de acordarea unor salarii compensatorii pe o perioada cuprinsa intre 3 si 7 luni. In plus, dorim ca nou-infiintata Agentie Nationala de Imbunatatiri Funciare sa preia cel putin 1.500 de oameni din personalul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare", a explicat Vasilica Blebea.

#salarii compensatorii ANIF, #salarii compensatorii administratia funciara, #ministerul agriculturii disponibilizare , #Resurse umane