Directorul operational Renault a demisionat

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 23:38
1377 citiri
Directorul operational Renault a demisionat

Directorul operational al grupului francez Renault, Patrick Pelata, a demisionat, luni, din cauza stanjenitorului scandal de spionaj industrial in care a fost implicat producatorul auto francez, potrivit Mediafax.

Renault, la care statul francez este cel mai mare actionar, cu o participatie de 15%, a organizat luni o adunare extraordinara a consiliului de administratie pentru a analiza concluziile unei anchete a scandalului de spionaj. 

Intrebata daca Pelata si-a oferit demisia si aceasta a fost acceptata, sursa citata a afirmat: "Da, asa s-a intamplat".

Pelata a evocat posibilitatea propriei demisii in urma cu o luna, cand conducerea Renault si-a cerut scuze de la trei directori acuzati pe nedrept de spionaj industrial in ianuarie. Grupul le-a oferit acestora compensatii si posibilitatea reinstalarii pe vechile posturi.

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a refuzat, la momentul respectiv, sa accepte plecarea lui Pelata, al doilea om ca importanta la Renault, afirmand ca nu vrea sa adauge o noua criza la cea existenta.

Potrivit publicatiei franceze Journal Du Dimanche, pe langa Pelata, in discutia consiliului ar fi intrat si demisiile altor trei directori, respectiv cei pentru afaceri juridice, Christian Husson, resurse umane, Jean-Yves Coudriou, si securitate, Remi Pagnie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal de spionaj, #directorul renault, #renault, #spionaj industrial , #Resurse umane