Cum sporesti entuziasmul angajatilor, chiar si la sfarsitul verii

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 11:49
1991 citiri
Cum sporesti entuziasmul angajatilor, chiar si la sfarsitul verii

Daca esti capabil sa privesti sfarsitul perioadei de vara ca pe o oportunitate de a revigora starea angajatilor, ai mari sanse de a le spori interesul si productivitatea in avantajul companiei pe care o conduci, sunt de parere expertii in HR citati de Entrepreneur.com. 

Unii din ei sunt deja obositi dupa o vara plina de distractie si calatorii, altii nici macar nu si-au permis un concediu, din motive financiare sau pur si simplu organizatorice.

Cei care nu si-au permis o perioada de timp liber ar putea fi invidiosi pe ceilalti, de aceea absolut toti angajatii au nevoie de o recuperare morala la sfarsitul acestei perioade.

Discutiile personale initiate de sef sunt cele mai productive, atunci cand stii ce anume sa mentionezi in discutie si care sunt nevoile angajatului tau.

Intreaba-i pe angajati ce parere au despre faptul ca perioada de vara se incheie

Cu aceasta ocazie ai putea afla ca unii dintre ei sunt tristi ca aceasta perioada a luat sfarsit, ca sunt demoralizati sau pur si simplu extenuati.

Intreba-i ce intentioneaza sa faca pentru a reveni in forma emotionala necesara pentru a-si indeplini sarcinile cu succes.

Daca nu esti multumit de raspunsurile lor, poti oferi cateva sugestii sau ii poti incuraja sa faca o analiza profunda pentru evolutia lor profesionala.

Afla care sunt obiectivele lor pentru anul in curs

Incearca sa-ti dai seama ce au realizat pana acum si poti sa le ceri sa iti spuna unde trebuie sa ajunga pentru a fi capabili sa indeplineasca scopurile lor si obiectivele companiei.

Acesta este un moment potrivit pentru a evalua scopurile si de a le reorganiza, in cazul in care este necesar.

Incearca sa afli ce trebuie sa faci sa le pastrezi motivarea

De cele mai multe ori, chiar persoanele in cauza pot veni cu cele mai bune solutii pentru aceasta provocare.

Creaza situatii in care angajatii sa simta ca au realizat lucruri importante

Cand un angajat simte ca a realizat obiective importante, acest sentiment devine un factor puternic de motivare in cariera sa.

Lauda-i atunci cand merita

Apreciaza lucrurile positive pe care angajatii el fac, chiar daca nu sunt extrem de importante.

Lauda superiorilor este un alt factor de motivare, sustin specialistii in HR.

Recunoaste eforturile in fata colegilor

Sedintele sunt o ocazie perfecta sa impartasesti tuturor realizarile angajatilor.

Trimite e-mailuri pozitive in care iti exprimi aprecierea fata de activitatea fiecaruia si cand este posibil, trimite mesajul intregului grup.

Abordeaza cariera fiecaruia, ca tema de discutie individuala

Afla  care este directia in care se indreapta cariera lor in cadrul companiei  si cum se vad peste cativa ani.

Un obiectiv pe termen lung pentru care un angajat sa lupte il poate determina pe acesta sa iasa mai usor dintr-o stare de spirit lipsita de motivare.

Ofera ocazia de a-si demonstra aptitudinile, atunci cand este cazul

Discuta care sunt responsabilitatile in plus pe care acestia ar fi  capabili sa le indeplineasca, in functie de nivelul succesului pe care l-au obtinut pana acum, al cunostintelor, aptitudinilor si abilitatilor fiecaruia.

Daca responsabilitatile pe care angajatul le doreste sunt potrivite pentru el, ofera-i sansa de a demonstra ca este capabil sa evolueze pe plan profesional.

Incurajeaza spiritul de echipa

Concentreaza efortul intelectual al cat mai multor angajati pentru a obtine rezultate de cea mai inalta calitate.

Pe langa succesul pe care il poate avea o echipa, efectul de socializare pe care il are acest tip de colaborare este foarte valoros, potrivit expertilor in resurse umane.

Gaseste un mentor pentru acesti angajati

Mentorul este o persoana de rang superior, care are o perspectiva de ansamblu asupra proiectului dar poate oferi si perspective din interior in ceea ce priveste performanta profesionala a fiecarui angajat.

Mentorii pot oferi idei utile si pot sugera pasi alternativi de actiune, in etapele de obtinere a succesului in cariera.

#angajati, #entuziasm, #motivare, #obiective, #vara , #Resurse umane