Cum sa te angajezi in 2010

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 19:52
3039 citiri
Cum sa te angajezi in 2010

In ceea ce priveste angajarile, 2009 nu a fost deloc un an prosper, insa 2010 ar putea fi, pentru unii, mult mai dificil, sustin expertii in recrutare.

Recent, Yahoo! HotJobs a apelat la ajutorul recruiterilor si a expertilor in resurse umane, pentru a afla ce trebuie sa faca cei care doresc sa se angajeze pentru a-si creste sansele in 2010.

Avand in vedere rata de somaj care a atins niveluri record in multe parti ale lumii, care ati spune ca sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le faca neaparat cei care isi cauta un loc de munca, pentru a avea succes in anul 2010?

Iata sfaturile expertilor.

Epuizeaza toate optiunile

Epuizeaza fiecare resursa pe care o ai la dispozitie. Lasa membrii retelei tale sociale sa cunoasca tipul de job pe care il cauti si lucreaza cu un recruiter care este specializat pe domeniul tau de activitate.

Revizuieste-ti CV-ul si cauta permanent noi oportunitati, precum cursuri sau seminarii, pentru a-ti imbunatati abilitatile si experienta profesionala in domeniu.

De asemenea, in CV-ul tau si in cadrul interviurilor pe care le ai cu managerii anagajatori, ramai concentrat pe ceea ce poti face pentru a-l ajuta pe potentialul angajator.

Tu esti cel care trebuie sa demonstreze si sa explice de ce esti cea mai potrivita persoana pentru acel job si ca ai putea sa aduci o contributie valoroasa succesului organizatiei.

Acest lucru implica neaparat adaptarea CV-ului la fiecare pozitie in parte si cercetarea atenta a companiilor inainte de trimiterea materialelor pentru angajare si inainte de intalnirea cu reprezentantii firmei.

-- DeLynn Senna, Robert Half International

Efectueaza cercetari riguroase

Daca participi la un interviu in cadrul unei companii, cerceteaza cu atentie toate aspectele produselor ei, strategia companiei, echipa din care ai putea face parte si ultimele schimbari organizationale. Cand te afli fata in fata cu un recruiter sau cu un reprezentant al companiei, fii tu insuti si nu fi anxios.

Insa fii intotdeauna pregatit sa vorbesti despre subiectele care te pasioneaza cu adevarat.

-- Ross Pasquale, consultant recrutare, Monday Ventures

Pune-ti la punct CV-ul si reteaua sociala

Pentru a obtine un loc de munca in 2010, va trebui sa socializezi si sa-ti construiesti CV-ul de fiecare data, pentru a fi potrivit fiecarei pozitii pentru care vrei sa aplici.

Gandeste-te la toti cei care te-ar putea ajuta – familie, prieteni, cunostinte, fosti parteneri de afaceri, fosti colegi. Nu fi timid! Poti sa dai sfoara-n tara si fara sa fii enervant sau sa pari disperat. Alatura-te unei organizatii profesionale si participa la intalniri.

Vei obtine informatii folositoare doar socializand cu cei care activeaza in domeniul tau.

Concepe un CV general care sa poata fi personalizat. Fii atent la cuvintele-cheie. Foloseste “bullet points” pentru un aspect mai organizat si exprima-te la obiect. Recruiterii nu isi vor pierde timpul pentru un CV care contine greseli si care nu are un aspect profesional.

-- Debbie Dean, recruiter, Wells Fargo

Alearga dupa o potrivire realista

Cei care isi cauta de lucru trebuie sa ramana concentrati pe oportunitatile care reprezinta o potrivire solida cu istoricul lor profesional, cu abilitatile lor. Desi ar putea sa fie tentant sa aplici pentru fiecare pozitie care iti iese in cale, o cautare bine orientata va fi mult mai eficienta si nu-ti va irosi inutil resursele.

In acelasi timp, iti va oferi si cea mai mare sansa de succes. Principala intrebare a managerului angajator este “De ce a aplicat acest individ la jobul publicat de mine?” Pentru a fi un finalist de succes, trebuie sa ai un raspuns mai bun decat “Era disponibil.”

-- Noah Apodaca, recruiter al Universitatii din California, Irvine

#2010, #angajare, #candidat, #cariera, #companie, #cv, #expert, #job, #manager, #recrutare , #Resurse umane