Cum sa fii cel care obtine promovarea!

Luni, 10 Mai 2010, ora 01:07
1976 citiri
Cum sa fii cel care obtine promovarea!

Donald Asher si-a construit cariera ajutand oamenii sa avanseze in functii. Autorul a peste 10 carti, incluzand "Cine este promovat, Cine nu, si de ce", Asher calatoreste si tine prelegeri la universitati, colegii si programe MBA. Specialitatea lui Asher? Angajatii care vor sa treaca pe banda rapida, adica o promovare la fiecare 18 luni.

Dupa 30 de ani de consiliere, Asher a adunat o serie de trucuri, prezentate mai jos de Forbes:

1. Nu astepta o recompensa

"Lumea este plina de oameni care produc cu spor intr-un colt linistit", spune consultantul de cariera si autorul Donald Asher. "Ei nu vor fi promovati". Demonstreaza ca poti sa muncesti la un nivel mai inalt.

2. Pregateste un coleg care sa iti preia sarcinile

Companiilor le place sa angajeze din afara, deoarece promovarea unui angajat intern creeaza doua schimbari de personal, in loc de una. Asa ca, pregateste-ti un succesor.

3. Nu fii indispensabil

Contrar intelepciunii populare, nu este indicat sa iti faci treaba in asa fel incat seful tau sa simta nevoia sa te tina in continuare legat de ea.

4. Alegerea unui moment potrivit este un adevarat talent

Daca poti deveni disponibil pentru un job important la un moment oportun, atunci vei avea un avantaj in fata celor care concureaza pentru aceeasi insarcinare.

5. Aduna informatii despre planurile companiei

Contacteaza toate sursele tale interne si afla ce posibilitati de promovare exista. De exemplu, daca stii ca in sase luni, un post va deveni disponibil, poti sa te pregatesti mai bin epentru posibilitatea de a-l ocupa.

6. Lauda-ti seful la superiori

Niciodata nu trece peste capul sefului, decat daca o faci pentru a-l lauda. Spune-le managerilor superiori cat de mult ati invatat si realizat atat tu, cat si seful tau, la un eveniment la care ati participat impreuna.

7. Nu refuza eventualele oferte

La inceputul carierei, daca compania iti ofera o pozitie noua, accepta. Exista o regula nescrisa care spune ca daca refuzi o data o promovare nu vei mai primi alta oferta.

8. Fii dispus sa te muti

Te-ai obisnuit intr-un oras? Fii pregatit sa te muti in alta parte, chiar daca nu iti place temperatura din locul unde vei ajunge. Nu poti sa urci intr-o organizatie daca nu esti dispus sa te muti.

9. Leaga-te de un superstar

Nu un superstar de film, ci un angajat care se descurca excelent, care poate sa iti mai dea din sarcinile interesante si care sa iti aduca vizibilitate si un acces mai bun in companie.

10. Invata noi abilitati

Anticipeaza nevoile companiei si pregateste-te invatand lucruri noi. De exemplu, daca lucrezi la departamentul de resurse umane si vezi ca se apropie concedieri, aduna un vraf de carti despre disponibilizari si apuca-te si citeste!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#promovare, #job, #sef , #Resurse umane