Cum pastrezi angajatii valorosi in compania ta

Marti, 13 Iulie 2010, ora 12:16
2042 citiri
Cum pastrezi angajatii valorosi in compania ta

Orice companie isi doreste sa pastreze cu orice pret oamenii valorosi, mai ales in contextul in care personalul a fost drastic redus, iar cei ramasi trebuie sa fie cat mai bine pregatiti pentru a face fata volumului mare de munca. De aceea, ca manager, trebuie sa analizezi cu atentie situatia si sa pastrezi echilibrul intre avantajele companiei si cele ale angajatilor, informeaza Monster.com. 

Remuneratia

Unul dintre principalele atuuri pentru o companie este salariul oferit, instrument prin care aceasta poate atrage si pastra pentru o perioada de timp angajatii de calitate.

Pune-te la curent cu ce se intampla pe piata muncii in ceea ce priveste plata salariilor, folosindu-te de sondaje de opinie realizate printre persoanele care lucreaza in acelasi domeniu.

Pentru a obtine beneficii atat pentru companie, cat si pentru angajati stabileste compensatii mai mari pentru anumite obiective.

Cere parerea angajatilor pentru a afla ce beneficii, in afara de bani, i-ar mentine motivati in compania ta.

Relatia manager-angajati

Specialistii citati de Monster.com sustin ca motivul principal pentru care oamenii raman la locul de munca este relatia cu superiorii.

Cand relatiile se racesc, multi dintre angajati prefera sa plece din companie.

Pentru a evita aceasta situatie, trebuie imbunatatite abilitatile de comunicare si leadership a fiecarui manager, prin sedinte de coaching si sesiuni de training.

Creeaza un mediu sigur si incurajeaza angajatii sa isi prezinte nemultumirile in fata managerilor, cat mai repede posibil.

Cumunicarea

Pentru a fi sigur ca nu pierzi angajatii talentati trebuie sa asiguri o comunicare de calitate in ceea ce priveste obiectivele companiei, asteptarile existente si evaluarea muncii angajatului, potrivit specialistilor citati de Monster.com.

In realizarea acestui tip de comunicare este esentiala existenta unei viziuni clare, impartasite in mod regulat.

Trebuie sa comunici, sa colaborezi si sa fii un bun ascultator, astfel incat fiecare salariat sa fie multumit de activitatea sa zilnica.

Munca in echipa si respectul fata de efortul angajatului sunt alte atribute-cheie pentru o companie care isi respecta statutul.

Priveste in perspectiva

Acorda putin timp pentru problema perderii angajatilor valorosi.

Astfel eviti situatia in care compania va infrunta o reducere serioasa a personalului, peste cativa ani.

Creeaza strategii bine puse la punct prin care sa imbunatatesti capacitatea companiei de a pastra si dezvolta cel mai valoros capital al sau, resursele umane.

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #companie, #manager , #Resurse umane