Cum afla noul angajator ce ai facut in trecut si ce nu are voie sa spuna fostul sef

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:04
1819 citiri
Cum afla noul angajator ce ai facut in trecut si ce nu are voie sa spuna fostul sef

Viitorul angajator dispune de mai multe mijloace pentru a verifica trecutul profesional al candidatului. Printre acestea, el poate obtine informatii direct de la fostul sef sau chiar de la fostii colegi ai persoanei pe care intentioneaza sa o angajeze.

Ce anume poate fi dezvaluit si in ce conditii, potrivit legii, ne spune Ioana Popa, consultant legislatia muncii si consilier in cariera.

In unele tari din Europa, dar nu numai, exista firme care au ca profil de activitate verificarea experientei candidatului, declarata in CV. Altele cer documente autentificate la notar, mai ales in situatia in care este vorba de o recomandare oferita de un fost coleg. Totodata, aceste firme specializate verifica si profilurile candidatilor de pe site-urile sociale.

In Romania inca nu sunt foarte prezente aceste metode, spre exemplu, exista o singura firma al carei profil de activitate il reprezinta verificarea datelor din CV, comportamentul angajatului la vechiul loc de munca (daca a avut abateri sau comportament inadecvat).

Citeste mai multe despre Cum afla noul angajator ce ai facut in trecut si ce nu are voie sa spuna fostul sef pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu angajare, #recomandari angajare, #fost angajator informatii salariat , #Resurse umane