Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Continental angajeaza in 2007 colaboratori la nivel mondial

Continental angajeaza in 2007 colaboratori la nivel mondial
Compania internationala furnizoare pentru industria automobilelor creeaza noi programe de practica prin care cauta 400 de colaboratori juniori in Germania.

Compania internationala furnizoare pentru industria automobilelor creeaza noi programe de practica prin care cauta 400 de colaboratori juniori in Germania.

Continental AG Hanovra se concentreaza si in 2007 pe puterea de inovatie crescanda prin introducerea de tineri colaboratori extrem de calificati in companie. "In acest an angajam global cel putin 1.300 de absolventi de universitate si asa numiti Young Professionals, dintre care mai mult de 400 in Germania", a spus directorul de personal Continental, Thomas Sattelberger, luni, la Hanovra. Compania high-tech recruteaza mai ales ingineri si oameni de stiinta, dar si economisti si manageri. "Cu aceasta planificare a resurselor umane ne situam net deasupra unei simple compensari a fluctuatiei normale. Deoarece cresterea puternica a companiei noastre ca unul din furnizorii de frunte pe plan global ai industriei de automobile poate fi modelata doar printr-o baza de talente care creste in paralel."

Sattelberger s-a referit la faptul ca la Continental in jur de 6.600 de ingineri lucreaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii, cu tendinta crescatoare. "Tehnologia este pasiunea noastra si din acest motiv ne angajam pentru o educatie excelenta a inginerilor si oamenilor de stiinta. Aceasta tinta o urmarim de exemplu cu initiativa "Global Engineering Excellence", careia i-am dat viata acum doi ani, impreuna cu opt universitati internationale de virf."

Intre timp, oamenii de stiinta de la renumitele universitati Eidgenossische Technische Hochschule Zurich, Elvetia, Georgia Institute of Technology si Massachusetts Institute of Technology (amandoua din SUA), Shanghai Jiao Tong University si Tsinghua University (amandoua din China), Escola Politecnica da Universidade de Sao Paulo, Brazilia si University of Tokyo, Japonia, sub patronajul Universitatii Technice Darmstadt, au prezentat un studiu foarte apreciat si deocamdata unic la nivel global privind viitorul educatiei inginerilor.

"Aceste recomandari vor influenta acum in mod sporit politicile noastre de recrutare si promovare", a afirmat Sattelberger. "De exemplu, vom dezvolta global, in stransa colaborare cu universitati de renume, programele noastre actuale atractive de practica. Aceste oferte nu vor avea doar o relatie stransa cu
practica, asa cum au avut-o pana acum, noi planuim in afara de aceasta si conexiunea cu aprofundarea stiintifica la universitatile partenere internationale".


In plus, in toate locatiile Continental AG, in special in regiunile in crestere, precum Europa de Est, America Centrala si de Sud, cu capacitati continue de crestere a productivitatii si cercetarii, intensificarea calificarii colaboratorilor reprezinta o piatra centrala a cresterii si asigurarii calitatii. In cooperare cu universitatile locale, compania deschide colaboratorilor sai poarta spre o educatie sporita si imbunatatita in "Continental Universities", in special si prin obtinerea diplomelor academice.

Acestea sunt deja prezente de anul trecut cu cinci universitati in Mexic, in colaborare cu Instituto Tecnologico y de Estudios Superiores de Monterrey, si cu Technological University of the Philippines in Manila/Filipine. La sfarsitul lunii ianuarie va incepe colaborarea cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu in Romania, urmata, la sfarsitul anului 2007, de a doua Conti University romaneasca in Timisoara. In total peste 10.000 de colaboratori, dintre care peste 2.500 doar in Romania, vor avea atunci acces la mijloacele suplimentare de calificare.

In aceasta privinta, Sattelberger a aratat ca, din activitatea de cercetare si dezvoltare a Continental, rezulta anual, in medie, 1.300 de patente noi. Printre cele mai cunoscute realizari ale companiei se numara sisteme ABS, Programul de Stabilitate Electronic ESP, senzori de distanta (radar/infrarosu), sisteme de monitorizare a presiunii in pneuri, pneuri high-tech pentru economisirea carburantului sau sisteme de furtunuri complet libere de emanatii.

In prezent echipele de cercetare si dezvoltare ale Continental lucreaza printre altele la intregrarea sistemelor de securitate active si a celor pasive in automobile. O noua componenta importanta sunt cele mai moderne sisteme telematice, care, prin preluarea bransei de eletronica pentru automobile a companiei Motorola, formeaza o noua competenta esentiala a furnizorului.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1063 ori