Companiile care angajeaza someri pot primi subventii de 50%

Marti, 10 Februarie 2009, ora 10:38
2433 citiri
Companiile care angajeaza someri pot primi subventii de 50%

Companiile care angajeaza someri vor primi subventii din partea Comisiei Europene (CE) si a guvernului, care vor acoperi jumatate din salariile noilor angajati.

Daca vor sa profite de aceasta facilitate, companiile trebuie sa angajeze fie unici intretinatori de familie, fie persoane cu varste mai mari de 50 de ani, noteaza Ziarul Financiar.

"Vom subventiona timp de 12 luni jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor ce nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si persoanelor care sunt unici intretinatori de familie sau care au depasit varsta de 50 de ani," a declarat Marian Sarbu, ministrul Muncii.

Ministrul a mai spus ca vor fi subventionate, pentru aceeasi perioada, si jumatate din salariile noilor angajati care provin din comunitati rrome sau nu au studii medii si calificari.

Ajutoarele din partea Guvernului si a CE sunt in valoare de 133 de milioane de euro si vor fi disponibile in urmatorii doi ani. Contributia CE este de 85%, restul fiind acoperit de stat.

Pana acum, pentru a obtine finantare pentru segmentul de resurse umane, companiile erau nevoite sa apeleze la firme de training. Din cele peste 2.800 de proiecte depuse in acest sens, doar 750 au fost evaluate si 250 au fost acceptate pentru finantare. Dintre acestea, 107 au primit banii, aproximativ 30 de milioane de euro.

#companii, #someri, #subventii, #firme , #Resurse umane