Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Circa 3.880 de someri vor putea opta pentru recalificarea in domenii cerute de piata, in octombrie

Circa 3.880 de someri vor putea opta pentru recalificarea in domenii cerute de piata, in octombrie

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va organiza, in cursul lunii octombrie, 204 programe de formare profesionala gratuita pentru aproape 3.880 de someri, cele mai multe cursuri vizand formarea ca operatori de introducere si prelucrare a datelor. Astfel, ANOFM va organiza cursuri pentru 450 de persoane care vor fi pregatite ca operatori pentru introducere, validare si prelucrare de date, precum si programe de calificare recalificare profesionala pentru 290 de persoane care sa lucreze in structuri pentru constructii, alte 283 pentru muncitori in domeniul agricol si 244 pentru lucratori in comert.


Alte posturi solicitate de piata muncii sunt pentru bucatari - 183 de persoane, operatori calculator si retele - 166 de persoane, ospatari - 166 de persoane, dulgheri-tamplari-parchetari - 109 persoane, instalatori de instalatii tehnico-sanitare si de gaze - 106 persoane, inspectori resurse umane - 103 persoane.


Oferta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai cuprinde si cursuri in meserii precum cele de cofetar, patiser, lucrator in zootehnie, contabil,  manager de proiect, tapiter, tehnician maseur, montator pereti si plafoane din gips carton, coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist, operator confectioner industrial, lucrator finisor pentru constructii, brutar, zidar - pietrar - tencuitor, agent de paza si ordine, macelar, confectioner articole din piele si inlocuitori, barman, asistent maternal, sudor, electrician in instalatii energetice, tamplar universal, florar-decorator, confectioner-asamblor de articole textile, receptioner pentru hotel, secretara dactilografa, lucrator pentru drumuri si cai ferate, agent imobiliar, cosmetica, gaterist pentru taiat busteni, baby-sitter, asistent de gestiune, ingrijitoare de batrani la domiciliu, macaragiu.


Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele: Teleorman (16 cursuri), Dambovita (14 cursuri), Brasov (11 cursuri), Mures (10 cursuri), Bucuresti, Iasi, Olt si Vaslui (cate 8 cursuri).


In august 2008, 345.510 de someri figurau in baza de date a ANOFM, cu peste 5.000 mai multi decat in luna iulie. Pentru intreg anul 2008, Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a estimat numarul mediu de someri la 405.000 de persoane, cu 3% mai putini decat anul trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2254 ori