Ce se ascunde in spatele unui anunt de angajare

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:49
2846 citiri
Ce se ascunde in spatele unui anunt de angajare

Cu cat acorzi mai mul timp analizei ofertelor de job si "cosmetizarii" CV-ului in functe de denumirea postului, responsabilitatile si calificarile necesare, cu atat iti vei mari sansele de a fi chemat la interviu, sustin specialistii in resurse umane citati de Forbes. 

Majoritatea ofertelor de job au acelasi format si aceleasi caracteristici, oferind o perspectiva interna asupra cerintelor companiei.

Tot ce trebuie sa faci este sa stii ce informatii sa cauti.

Ofertele de job pot fi scrise de managerul companiei sau de recrutor, insa cel care primeste si analizeaza CV-urile este recrutorul.

Stiind acest lucru, trebuie sa te asiguri ca CV-ul tau il va asigura pe recrutor ca esti calificat pentru jobul oferit.

Daca reusesti sa iti dai seama ce se ascunde in spatele acestor oferte si sa oferi informatiile potrivite, vei reusi sa te pozitionezi cat mai bine in fata recrutorilor, amplificand sansele tale de a obtine interviurile.

Denumirea postului

Fiecare oferta de job include o denumire a postului, acesta fiind si prima informatie care iti atrage atentia in cautarile tale.

Tot denumirea postului este primul lucru la care angajatorul s-a gandit atunci cand a creat postul.

In denumirea postului gasesti cuvintele cheie care vor fi folosite de recrutor pentru a stabili compatibilitatea candidatilor cu postul.

Aceste cuvinte trebuie sa iasa in evidenta in CV, pentru a-ti aduce numele printre primele rezultate ale cautarilor.

Responsabilitati

La sectiunea “responsabilitati” vei gasi ceea ce se cere de la viitorul angajat in aceasta pozitie.

Oricare ar fi numarul responsabilitatilor enumerate in aceasta sectiune, sutdiile specialistilor in HR arata ca primele trei sunt cele mai importante.

Ofertele de job se bazeaza pe nevoile primare ale companiei, carora li se adauga responsabilitati secundare pentru a crea un post cu norma intreaga.

CV-ul tau ar trebui sa se axeze pe experienta, rezultatele si realizarile care au legatura directa cu primele trei cerinte.

In plus, poti cauta cuvinte-cheie intre aceste trei sarcini, pe care recrutorii le vor folosi pentru cautarea candidatilor potriviti.

Calificari

Sectiunea “calificari” ofera o perspective asupra experientei, abilitatilor si studiilor pe care angajatorii le cauta la persoana care ar putea indeplini cu succes sarcinile pentru acest post.

Ca si la sectiunea “responsabilitati”, primele trei calificari sunt cele mai importante.

Daca ai acele calificari, ar trebui sa spui asta inca din rezumatul de la inceputul CV-ului.

Astfel, angajatorul va fi informat inca din start de faptul ca esti potrivit pentru post si il vei convinge sa citeasca restul CV-ului tau.

Daca nu indeplinesti primele trei puncte de la sectiunea “calificari”, dar ai alte puncte forte pe care consideri ca merita sa le mentionezi, nu ezita sa o faci in cadrul rezumatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anunt, # angajare, # job, # companie , #Resurse umane