Ce ne sperie, la locul de munca

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 12:04
2605 citiri
Ce ne sperie, la locul de munca

Pentru multi angajati, locul de munca inseamna, pe langa o sursa de venit constant, si o sursa de stres continuu cauzat de teama de a fi mustrat de catre sef, concediat sau pur si simplu blocat intr-un job fara sanse de evolutie. 

Pentru a avea o evolutie pozitiva la locul de munca si a te indrepta catre o cariera de succes trebuie in primul rand sa depasesti aceste temeri, iar specialistii in Resurse Umane iti ofera in acest articol cateva sfaturi in acest sens.

Teama de a fi concediat

Luand in considerare rata somajului, concedierile reprezinta principala ingrijorare pentru majoritatea angajatilor.

Cu toate acestea, o retea profesionala bine consolidata te poate ajuta sa treci peste aceasta teama.

O retea puternica este elementul-cheie care face diferenta intre persoanele care stau o perioada lunga de timp fara un job si cele care isi revin rapid.

Teama de a nu face fata responsabilitatilor, in cazul in care colegii sunt concediati

Cand compania apeleaza la reduceri de personal, cei mai buni angajati sunt “rasplatiti” cu un volum mai mare de munca.

Acest lucru poate iti crea o stare de anxietate in ceea ce priveste performanta la job, mai ales daca noile sarcini depasesc aria ta de competenta sau daca iti este teama sa adaugi un proiect pe lista ta de activitati zilnice.

Teama de a fi prins intr-un job fara sansa de evolutie profesionala

Senzatia de a fi captiv intr-un job care nu lanseaza provocari intelectuale la nivelul capacitatilor proprii apare cel mai des in randul tinerilor aflati la primul job.

Atitudinea potrivita atunci cand treci printr-o astfel de perioada este sa privesti in perspectiva, planuind pasii pentru pozitia superioara pe care o urmaresti.

Incearca sa nu faci doar ce spune seful tau, ci depaseste cerintele sale, vino mai repede la munca si pleaca mai tarziu, intrucat doar tu esti cel care poate decide ce se intampla cu cariera ta in continuare, sustin expertii in HR.

Teama de mustrarile sefului

Un sef care tipa la tine sau te critica in fata colegilor poate dauna foarte mult moralului tau, de aceea expertii te sfatuiesc sa alegi cu foarte mare atentie cultura in care te incadrezi.

Trebuie inca de la inceput sa stabilesti cat se poate de clar cu seful tau care este relatia dintre voi si sa creati un precedent corect din punct de vedere profesional.

Daca ai deja un sef toxic, unele probleme se pot rezolva prin discutii calme, fara amenintari.

Nu ridica problema in fata colegilor ci deschide subiectul doar cand sunteti singuri, accentuand neintelegerea existenta cat mai politicos, te sfatuiesc specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #de, #loc, #munca, #sef, #teama , #Resurse umane