Ce legatura exista intre cariera si animalul de companie

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 16:31
2337 citiri
Ce legatura exista intre cariera si animalul de companie

Expertii in resurse umane au fost intotdeauna de acord cu ideea ca nu trebuie sa neglijezi viata personala, daca vrei sa ai succes in viata profesionala. Intr-o perioada in care perspectiva sumbra a pietei muncii in ani de criza ii demoralizeaza pe multi angajati, un animal poate avea atat efecte terapeutice asupra stapanului, cat si o influenta considerabila asupra carierei sale, potrivit unui studiu CareerBuilder citat de CNN.com.

Sondajul realizat de CareerBuilder vine in ajutorul persoanelor dezamagite de ce se intampla in cariera lor si prezinta parerile unor angajati, stapani ai unui animalut de casa.

Principalele probleme vizate au fost salariul pe care il castiga si nivelul de satisfactie la job, iar rezultatele sunt cel putin amuzante.

Potrivit sondajului, directorii generali si oamenii cu pozitii inalte in companii au acasa un catel, cel putin.

Angajatii care au o reptila sau chiar un sarpe acasa, au salarii foarte mari, iar cei care au un papagal sau un canar au declarat ca sunt foarte multumiti de jobul pe care il au.

In afara de aceste corelatii gasite intre stapanii de animale si viata lor profesionala, studiul a mai demonstrat ca exista o legatura stransa intre domeniul pe care il aleg pentru a face cariera si animalele pe care le au acasa.

Astfel rezultatele arata ca oamenii care lucreaza in advertising,  vanzari, constructii sau administratie, cel mai probabil vor alege si ei un canar sau un papagal.

Expertii in fizica, agentii imobiliari, oamenii de stiinta si cei care lucreaza in laboratoarele de medicina, dar si ingrijitorii personali prefera pisicile ca animale de casa, potrivit CNN.com.

Un caine este animalul de casa potrivit pentru cei care lucreaza in domeniul IT, pentru militarii si pentru cei din industria de entertainment, cat si pentru asistente sau profesori.

Expertii in HR sau finante vor avea cel mai probabil un acvariu cu pesti acasa, ca si cei care lucreaza in transporturi sau cu animale.

Serpii si reptilele sunt alegerea cea mai comuna intre inginerii intervievati, cei care lucreaza in asistenta sociala, marketing si PR, editori sau politisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cariera, # angajati, # animale, # catel, # pisica , #Resurse umane