Ce ar spune colegii tai despre tine?

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 16:50
4455 citiri
Ce ar spune colegii tai despre tine?

Una dintre cele mai mari provocari la interviul de angajare este intrebarea care solicita parerea colegilor tai despre munca alaturi de tine. Daca nu vrei sa te pierzi pe moment si sa fii nevoit sa nascocesti un raspuns, pregateste din timp aceasta problema care are o natura personala foarte accentuata, te sfatuiesc specialistii in Resurse Umane citati de Monster.com. 

De ce apeleaza angajatorii la o astfel de intrebare

Majoritatea potentialilor angajatori adreseaza aceasta intrebare pentru a vedea daca descrierea pe care o prezinti se potriveste cu impresia pe care o lasi la interviu.

Aceasta intrebare este un bun instrument pentru masurarea calitatii persoanei care urmeaza sa fie angajata. Tot aceasta intrebare aduce un subiect concret de discutii atunci cand angajatorul verifica recomandarile din CV, spun specialistii.

Pregateste-te din timp

Sa verifici parerile fostilor angajatori si colegi  pentru a afla cum sa raspunzi la intrebare, poate fi o idee buna, potrivit Monster.com.

Raspunsurile lor iti vor oferi material util in formularea replicii si, mai mult decat atat, in acest mod vei identifica persoanele care ar putea oferi referinte bune pentru tine.

Ia in considerare in primul rand colegii care au o perspectiva care te favorizeaza, despre munca alaturi de tine, te sfatuiesc specialistii.

Trimite-le acestora un chestionar de mici dimensiuni, inainte de a te prezenta la interviu, cu ajutorul caruia sa obtii feedback cu privire la impresia pe care le-ai lasat-o colegilor.

Pentru interviu, alege cele mai bune replici care au relevanta pentru postul sau compania in care doresti sa te angajezi.

Daca te simti ciudat sa contactezi persoane cu care nu ai mai vorbit de mult timp, expertii te sfatuiesc sa faci un exercitiu de memorie si sa cauti cuvintele cheie pe care superiorii tai le-au folosit in aprecierea performantelor tale.

Unii potentiali angajatori chiar verifica informatia, asa ca e o idee buna sa fii cat mai sincer si consistent in formularea raspunsului tau pentru intervievator.

Formuleaza un raspuns complet

Oricat de tentant ar fi sa te folosesti doar de cuvinte cheie, expertii te sfatuiesc sa apelezi  si la rezultate concrete, pentru ca angajatorul vrea mereu sa afle cum poti argumenta acele atribute.

Orice candidat pare credibil daca aduce exemple tangibile, corect articulate.

Cu ajutorul unui exemplu clar, candidatul va crea o anumita imagine pe care intervievatorul o va folosi ca punct de reper in analiza pe care o face dupa interviu, spun expertii.

O alta modalitate prin care poti folosi intrebarea in favoarea ta este situatia in care recunosti ca la inceput nu ai avut  tocmai cele mai bune rezultate, insa spre sfarsitul colaborarii cu seful tau i-ai castigat increderea.

Prezentand o situatie-limita si modul in care ai fost perceput de catre colegi poti crea o idee a evolutiei tale, in acel post.

#interviu, # angajare, # intrebare, # colegi, # cv , #Resurse umane