Cate pagini are CV-ul perfect

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 13:59
8468 citiri
Cate pagini are CV-ul perfect

Dimensiunea CV-ului este o dilema des intalnita printre cei care isi cauta un job. Pana nu de mult, o pagina era limita maxima pentru ca CV-ul tau sa fie luat in considerare, insa cu trecerea timpului, criteriile s-au schimbat, in functie de aria profesionala vizata, sustin specialistii in Resurse Umane citati de Monster com. 

Un CV trebuie sa fie suficient de lung incat sa ii “ademeneasca” pe angajatori sa te sune pentru o intalnire profesionala, spun expertii.

Principalele elemente de care trebuie sa tii cont sunt obiectivele carierei, ocupatie, domeniu profesional, ani de experienta, numar de angajatori, sfera realizarilor si diplome de studiu.

Tine minte ca CV-ul tau e un instrument de marketing, nu o autobiografie si incearca sa fii cat mai concis si focusat pe punctele-cheie care te pot “vinde” in fata angajatorului.

Invata sa renunti  la experientele irelevante pentru postul la care aplici, astfel incat CV-ul tau sa iti aduca valoare maxima si credibilitate.

Pastreaza totusi cateva informatii pe care sa le prezinti si la interviu, te sfatuiesc specialistii.

Angajatorii primesc sute de CV-uri pentru un singur post si abia reusesc sa arunce o privire peste fiecare, inainte de a decide care candidat merita o sansa la un interviu.

Chiar daca CV-ul poate fi studiat in amanunt in cazul in care esti chemat la interviu, trebuie sa te asiguri ca punctele-cheie care te ajuta sa te “vinzi” sunt pozitionate cat mai vizibil.

Cand alegi un CV de o pagina

Alegi un CV de maxim o pagina cand ai mai putin de zece ani de experienta, cand iti doresti o schimbare radicala de cariera si experienta ta nu e relevanta pentru noile obiective sau cand ai mai avut doar un angajator, sunt de parere expertii.

Cand alegi un CV de doua pagini

Daca ai mai mult de zece ani de experienta in domeniu, iar profesia necesita aptitudini tehnice sau de inginerie si ai nevoie de spatiu pentru a enumera si demonstra cunostintele tehnice, atunci poti apela la un CV de doua pagini.

Pozitioneaza informatiie cele mai importante la inceputul primei pagini, te sfatuiesc expertii.

Incepe prezentarea cu un rezumat al carierei, astfel incat argumentele care te legitimeaza pentru post sa fie chiar la inceputul CV-ului.

A doua pagina trebuie numerotata si de pe aceasta nu trebuie sa lipseasca numele tau si datele de contact.

Cand alegi un CV de trei pagini sau mai mult

Daca esti un manager sau director cu experienta considerabila in leadership, iti permiti un CV mult mai detaliat.

Acest tip de CV este potrivit si pentru situatia in care te afli intr-un domeniu academic sau stiintific si ai o lista de carti publicate, discursuri, cursuri profesionale, licente sau patente, sunt de parere expertii.

CV-urile care necesita mai multe pagini pot avea pagini “addendum” dupa pagina a doua.

Decizia de a trimite doar primele doua pagini sau intregul document iti apartine doar tie si depinde foarte mult de cerintele jobului pentru care aplici.

#angajatori, #cv, #interviu, #job, #pagini , #Resurse umane