Cat de implicati sunt angajatii tai

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 14:54
2177 citiri
Cat de implicati sunt angajatii tai

Intr-o perioada de criza, cand majoritatea companiilor sufera un soc din punct de vedere financiar, capitalul uman poate sustine echilibrul companiei. Departamentele de HR sunt constiente de acest aspect si depun eforturi considerabile pentru a mentine interesul angajatilor, insa datoria oricarui manager este de a evalua corect implicarea acestora. In aceasta situatie, semnele pozitive ar trebui sa prevaleze in fata celor negative, sustin expertii in resurse umane citati de HR.BlogNotions.com. 

Exista numeroase teorii care explica modalitatile prin care aduci fericirea in randul angajatilor, si toate pun accent pe incredere, transparenta, delegarea puterii si managementul cu ajutorul valorilor, in locul regulilor scrise.

Dupa ce ai aplicat toate aceste tehnici urmeaza partea cea mai grea, cea in care iti dai seama daca angajatii tai sunt cu adevarati implicati si motivati, potrivit expertilor.

In loc sa te concentrezi asupra comportamentelor negative si sa le judeci, acorda putin timp semnelor pozitive care indica gradul de implicare al angajatilor in activitatile profesionale de zi cu zi.

Angajatii ajung mai devreme sau pleaca mai tarziu

Un semn ca angajatii sunt cu adevarat implicati este simplul fapt ca ei nu stau mereu cu ochii pe ceas, spun expertii.

Un angajat care isi indeplineste sarcina cu placere va prefera sa o duca la bun sfarsit, indiferent de ora la care se sfarseste programul.

Angajatii par fericiti

Poti petrece putin timp impreuna cu angajatii tai, si doar aruncand o privire in jur poti sa iti dai seama care sunt angajatii multumiti de jobul lor.

Zambetele si buna dispozitie “tradeaza” fericirea si reprezinta repere considerabile atunci cand masori efectele eforturilor tale.

Angajatii aduc solutii pentru probleme

Cercetarile arata ca angajatii implicati gandesc creativ si isi abordeaza managerii cu diferite solutii, pentru ca se simt confortabil sa exprime idei iesite din comun, atat in fata sefilor cat si a colegilor.

Angajatii isi asuma responsabilitatea asupra proiectelor

Daca angajatii tai calculeaza foarte atent ce se intampla in cadrul proiectelor lor si isi asuma responsabilitati, sunt mari sanse ca acesti oameni sa fie foarte implicati, de asemenea.

Angajatii sunt doritori sa primeasca noi responsabilitati

Cercetarile recente au demonstrat ca angajatii cei  mai implicati isi doresc sa primeasca tot mai multe responsabilitati si nici nu se tem sa spuna asta in fata superiorilor, potrivit HR.BlogNotions.com.

Conversatiile legate de locul de munca exprima spiritul de echipa

Daca angajatii tai sunt motivati si implicati in activitatea organizatiei, acest lucru se va reflecta si in conversatiile dintre ei, in cadrul carora au tendinta de a se exprima in calitate de membru al unei echipe.

Acesti angajati nu se vor referi niciodata la companie ca la o a treia persoana, sustin expertii.

Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicatele anunță un nou "plan de bătaie". Patronii, acuzați că ignoră dezvoltarea profesională "ca să plătească cât mai prost"
Sindicaliștii au atras atenția marți, 18 iunie, că angajatorii nu respectă obligația de a asigura participarea salariaților la cursuri de formare profesională, adăugând că vor lua...
#angajati, #companii, #implicati, #interes , #Resurse umane

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem