Cat castiga un director de vanzari in Romania

Vineri, 06 Ianuarie 2012, ora 08:56
5160 citiri
Cat castiga un director de vanzari in Romania

Managerii de vanzari sunt printre cei mai cautati si mai bine platiti angajati din Romania, salariul lor osciland intre 3.000 si 6.000 de euro.

Postul de director de vanzari este unul din cele mai bine platite din tara, insa si greu de ocupat, aflandu-se pe locul sapte intr-un top al posturilor cu cele mai mari dificultati de acoperire in 2011, conform unui studiu al ManopowerGroup, scrie Realitatea.net.

Veniturile managerilor de vanzari din varful ierarhiei variaza intre 3.000 si 6.000 de euro net pe luna, in functie de marimea companiei.

Daca salariile sunt mari si responsabilitatile sunt pe masura, un manager de vanzari fiind responsabil pentru cresterea cifrei de afaceri si a volumului de vanzari, afirma specialistii de la Manpower.

In ceea ce priveste profilul unui manager de vanzari, specialistii in recrutare afirma ca trebuie sa aiba experienta cu volume mari de vanzari, sa aiba capacitatea de a lucra sub presiune, sa aiba competente de team lider si sa poata lucra bine in echipa.

De asemenea, este important sa detina competente comunicationale excelente in vederea dezvoltarii colaborarii cu clientii.

#manager vanzari, #salarii vanzari, #crestere cifra afaceri, #director vanzari, #recrutare manager , #Resurse umane