Avantajele unui job temporar

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:19
2208 citiri
Avantajele unui job temporar

Companiile apeleaza tot mai mult la angajari temporare ca o modalitate de a creste productivitatea, fara obligatiile financiare pe care angajatii cu norma intreaga le presupun. Acest tip de contract pe termen scurt nu este doar in avantajul companiei, ci poate fi o optiune buna chiar si pentru candidati, potrivit expertilor in Resurse Umane. 

Pe langa venitul pe care il asigura pentru moment, slujbele temporare aduc si alte beneficii pe care poti sa le iei in considerare cand te gandesti daca accepti sau nu un contract pe o perioada limitata.

Ai ocazia de a testa un job

Nesiguranta pe care o simti atunci cand semnezi un contract cu norma intreaga dispare atunci cand primesti un job pe o perioada clar determinata.

La incheierea contractului vei sti foarte bine daca te potrivesti mediului companiei si culturii existente sau nu.

Posibilitatea de a reinnoi contractul

Angajatorul are ocazia de a-ti evalua performanta, chiar inainte de a face investitia considerabila de a te angaja cu norma intreaga, sustin specialistii.

Acum ai ocazia de a incerca joburi diferite, domenii si companii diferite inainte de a gasi jobul care ti se potriveste tie, fara a fi nevoit sa treci mai multe esecuri in CV-ul tau.

Un job temporar, o activitate productiva

Daca iti iei un job pe o perioada limitata vei demonstra viitorilor angajatori ca nu ai pierdut timpul degeaba in timp ce cautai un loc de munca, sustin expertii.

Aceasta activitate iti va ocupa timpul, te va mentine activ si iti va ridica moralul si stima de sine.

Ai ocazia de a incerca un alt domeniu

Un job temporar iti ofera sansa de a incerca ceva diferit, la care nu te-ai fi gandit pana acum.

Ai putea descoperi un nou domeniu sau o noua pasiune, pentru care primesti sesiuni de training, in loc sa platesti chiar tu cursuri de specializare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, #contract, #job, #limita , #Resurse umane