Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANOFM organizeaza in martie 294 de programe de formare gratuita pentru someri

ANOFM organizeaza in martie 294 de programe de formare gratuita pentru someri

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va organiza in martie 294 de programe de formare profesionala gratuita pentru 5.773 de persoane, atat prin centrele proprii, cat si prin cele regionale si prin furnizorii de formare profesionala autorizati, a anuntat, vineri, institutia.

Cele mai multe persoane vor fi pregatite ca lucratori in comert (730).


Alte meserii si calificari in care va fi pregatit un numar mare de someri sunt operator introducere, validare si prelucrare de date (616 persoane), zidar - pietrar - tencuitor (395 persoane), bucatar (376 persoane), instalator de instalatii tehnico-sanitare si de gaze (205 persoane), inspector de resurse umane (196 persoane), lucrator in cultura plantelor (193 persoane), coafor, frizer, manichiurist, pedichiurist (163 persoane), ospatar (140 persoane), contabil (121 persoane), dulgher-tamplar-parchetar (119 persoane), agent de paza si ordine (110 persoane).


Oferta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai cuprinde si cursuri in meserii sau calificari precum electrician auto, operator de calculator electronic si retele, fierar-betonist-montator de prefabricate, zugrav-ipsosar-vopsitor-tapetar, lucrator in agroturism, administrator de imobile, agent vanzari, asistent de gestiune, cosmetician, broker, pomicultor, patiser, lucrator in hotel, comunicare in limba engleza, asfaltator, stivuitorist, maseur, montator de pereti si plafoane din gips carton, operator-confectioner industrial, lucrator-finisor pentru constructii, mozaicar-faiantar, confectioner de articole din textile, managementul resurselor umane, macelar, camerista, lucrator in lacatuserie mecanica structuri, sudor, tamplar universal, comunicare - competente comune, mecanic auto, preparator de conserve legume si fructe, electrician de intretinere medie si de joasa tensiune.


Cele mai multe cursuri vor fi organizate in judetele Satu Mare (28 cursuri), Cluj (19 cursuri), Dambovita si Hunedoara (cate 18 cursuri), Iasi (16 cursuri), Mures (15 cursuri), Calarasi, Neamt si Suceava (cate 14 cursuri), Gorj (13 cursuri), Brasov si Teleorman (cate 10 cursuri).


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1980 ori