Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angajatii la privat, prost platiti si epuizati

Angajatii la privat, prost platiti si epuizati

Doar angajatii cu performante exceptionale vor primi mariri salariale si bonusuri anul viitor, considera Richardo Turcu, directorul general al WizSalary, companie ce se ocupa cu furnizarea solutiilor software de salarizare pentru companii.

"In anul 2010, cresterea medie a venitului salarial in lei din sectorul privat va fi de circa 4%-5%. Mariri de salarii vor fi pentru anumite persoane care vor negocia si care au avut rezultate bune", a declarat directorul WizSalary, pentru Evenimentul Zilei.

Aceasta regula s-a aplicat si in acest an, angajatii cu merite deosebite, care au reusit sa faca vanzari chiar si in perioada de criza, primind bonusuri de performanta.

Un studiu al companiei, bazat pe datele statistice oficiale, arata ca veniturile salariale ale angajatilor in sectorul privat au scazut de la 480 de euro/luna, in octombrie 2008, la 435 de euro/luna in prima luna a acestui an, dupa care s-au mai diminuat pana la 421 euro/ luna trecuta.

Richardo Turcu a mai spus ca pentru a-si pastra job-ul, angajatii din companiile private sunt dispusi sa munceasca in plus, fara a mai fi platiti pentru acele ore suplimentare.

"Componentele de taiere a salariilor din mediul privat sunt orele suplimentare, sporurile si primele. Fata de anul 2008, am observat pentru acest an o scadere medie cu 40% a volumului de ore suplimentare platite, suma destul de importanta din venitul salarial. Dar au fost si luni in care scaderea a fost de 70%, in altele de 10%", a declarat, directorul WizSalary, pentru Gandul.

Expertii in resurse umane spun ca aceasta practica este una normala, mai ales pe timp de criza, cand companiile intampina dificultati financiare si opereaza la strategii de reducere a costurilor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1542 ori
Citeste mai multe despreangajati privat salarii sector