20 la suta din angajatii bancilor se tem ca vor fi dati afara

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:30
2444 citiri
20 la suta din angajatii bancilor se tem ca vor fi dati afara

Invidiati de multi pentru lefurile grase si pentru facilitatile de creditare de care se bucura, cel putin unii dintre ei, angajatii bancilor se pare ca au acum motive de ingrijorare.

Peste 17% dintre angajatii bancilor se tem ca vor ramane fara loc de munca, dupa cum releva un sondaj realizat recent de un portal de informatii bancare. Potrivit acestuia, blocajul cu care se confrunta bancile nu va ramane fara ecou pentru activitatea departamentelor de resurse umane.

Astfel, din cei 977 de participanti la studiul realizat de bankingjobs.ro, peste 17% sunt de parere ca bancile vor apela la disponibilizari de personal, ca efect al crizei financiare. In plus, aproape 5% dintre respondenti considera ca procesele de eficientizare a costurilor demarate de institutiile de credit in acest an vor implica si reduceri ale salariilor functionarilor bancari.

Cei mai multi angajatii din domeniul bancar, aproximativ 40%, sustin ca efectele crizei financiare asupra fortei de munca vor avea in vedere diminuarea oportunitatilor de angajare (34,60%) si scaderea fluctuatiei angajatilor de la o banca la alta (5,22%).

In acelasi timp, aproape 18% dintre functionarii bancari care au optat pentru una dintre variantele de raspuns ale sondajului sunt de parere ca institutiile de credit vor initia realocari si restructurari de personal.

Pe de alta parte, peste 15% dintre respondenti sunt de parere ca salariile din domeniul bancar vor fi plafonate. Restul de 4,81% sunt mult mai optimisti, mizand pe faptul ca forta de munca din sectorul de profil nu va fi afectata in nici un fel de criza financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #banci, #disponibilizari, #salarii , #Resurse umane