Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

12 criterii de selectie pentru un software de recrutare

12 criterii de selectie pentru un software de recrutare

Consultantii si dezvoltatorii Sincron au analizat un numar de 12 criterii de care trebuie sa tineti seama atunci cand achizitionati un produs dedicat activitatii de recrutare, informeaza un comunicat din partea companiei.


Presiunea timpului si nevoia eficientizarii la maximum a activitatilor subsumate acestor procese a condus la raspunsul pe care tehnologia il da acestor probleme: un software dedicat recrutarii.

Disciplina procesului de recrutare a fost studiata cu atentie de echipe combinate de specialisti atat din domeniul recrutarii si resurselor umane cat si din domeniul IT.
Scopul acestui parteneriat strategic este de a pune tehnologia in slujba acestui proces, de a-l eficientiza si a-l face sa fie flexibil in a raspunde diverselor nevoi specifice ale oricarui utilizator.

Rezultatul este un raspuns precis la problemele specialistilor in recrutare: o aplicatie informatica ce disciplineaza procesele unei agentii de recrutare, sau a unui department de resurse umane specializat in recrutare. Exista, bineinteles, si varianta bibliotecilor vaste garnisite cu dosare, a gramezilor nesfarsite de hartii, sau a fisierelor ratacite in directoarele computerelor diverselor persoane care se ocupa cu recrutarea in companie.

Aceasta e o solutie pentru cei care doresc sa ramana cu 15-20 de ani in urma zilelor noastre si nu sunt neaparat preocupati de termeni ca eficienta, costuri, profit, succes. Aceste randuri nu se adreseaza acestora.
Analizand problemele si specificul proceselor, precum si necesitatile unei aplicatii dedicate punctual procesului de recrutare, consultantii Sincron sugereaza 12 criterii de alegere a unei astfel de aplicatii.

Astfel, aplicatia trebuie sa ofere posibilitatea introducerii facile in sistem a datelor de recrutare, precum si obtinerea rapida a informatiilor dorite, sa raspunda necesitatilor procesului de recrutare si sa contina instrumente pentru recrutare. Deasemenea aplicatia nu trebuie sa necesite un training indelungat,sa ofere posibilitatea crearii de rapoarte de activitate iar suportul trebuie sa fie tehnic prompt, disponibil si eficient.

Companiile ce desfasoara activitati intense de recrutare, precum si agentiile specializate pot beneficia prin intermediul unei aplicatii dedicate procesului de recrutare de un numar de avantaje competitive, ce pot face diferenta atat in calitatea candidatilor selectati cat si in optimizarea afacerii, in cazul unei agentii de recrutare.

<b>Bloombiz</b>

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1575 ori