10 obiceiuri pe care seful le vrea la un angajat

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 17:55
3271 citiri
10 obiceiuri pe care seful le vrea la un angajat

Interesul oricarui sef este ca angajatii lui sa isi indeplineasca sarcinile de lucru bine, insa chiar si printre cei mai competenti angajati exista diferente. Pe langa rezultatele de la sfarsitul fiecarei zile, seful apreciaza si un comportament adecvat, implicare si o relationare perfecta, iar daca stii ce anume trebuie sa ajustezi in ceea ce te priveste, ai sanse sa iesi in evidenta ca fiind cel mai bun dintre cei mai buni angajati, potrivit Monster.com.

Comunica

Comunicarea este extrem de importanta, mai ales atunci cand te afli la inceputul relatiei de colaborare, fara sa iti faci griji ca ii oferi sefului tau prea multa informatie sau ca adresezi prea multe intrebari.

Specialistii in Resurse Umane sustin ca, mai ales in aceasta etapa, nu exista intrebari gresite si intreaga "operatiune" trebuie vazuta ca o colectare de informatii.

Daca totusi iti faci griji ca pari prea insistent, cel mai bine este sa il intrebi pe seful tau direct daca ii oferi suficienta informatie sau, din contra, prea multa.

Practica ascultarea activa

Sefii apreciaza ascultarea activa, asa ca de cate ori superiorul iti cere ceva sau iti sugereaza modalitati prin care sa iti imbunatatesti activitatea, da-i de inteles ca ai auzit ce a spus.

Colaboreaza

Cand seful tau are o idee noua, raspunde la ea intr-un mod constructiv si arata-te dispus sa aduci si tu idei, in loc sa pui piedici in calea realizarii ei.

Construieste relatii

Imaginea sefului va avea de castigat daca tu iti stabilesti un raport pozitiv cu toti cei care intra in contact cu departamentul tau, fie ei din afara sau din interiorul companiei.

Comunica-i lucrurile pe care le-ai invatat despre relatia cu clientii, spre exemplu, pentru ca toata lumea are de castigat din asta.

Intelege personalitatea sefului

Personalitatea sefului este foarte importanta, mai ales daca iti doresti sa stii care sunt asteptarile sale de la angajati.

Analizeaza situatia si da-ti seama cum ar trebui sa reactionezi, pentru ca exista sefi foarte atenti la detalii care asteapta acelasi lucru de la subordonati, dar s-ar putea ca si cei care nu au timp de detalii sa aprecieze aceasta abordare din partea ta.

Invata obiceiurile sefului

Daca managerul tau a repetat in nenumarate randuri ca nu suporta sa fie intrerupt dimineata la prima ora, evita sa faci asta chiar daca ai o actualizare importanta la proiectul tau chiar atunci.

Anticipeaza nevoile sefului

Daca lucezi deja de ceva timp cu seful tau, ar trebui sa stii care sunt informatiile de care are nevoie inainte sa isi dea acordul pentru ordinul de achizitii, spre exemplu.

Daca reusesti sa anticipezi nevoile, ai o "bila alba" in fata acestuia.

Fii cu un pas inainte

Cand managerii analizeaza care sunt angajatii care merita o promovare, acestia se gandesc la oamenii care inteleg problemele cu care ei se confrunta, in aceeasi masura in care ii iau in considerare pe cei care isi indeplinesc foarte bine sarcinile.

Fii cat mai deschis la noi modalitati de a realiza cu succes sarcinile

Cand seful iti prezinta o idee complet noua, nu o anula din start.

Daca nu esti convins ca va functiona, porneste o discutie pe aceasta tema cat mai matur si profesionist posibil.

Implica-te in ceea ce faci

Certurile cu seful din cauza unei cerinte lansate nu sunt o strategie tocmai inteligenta, insa nici sa accepti orice ti se cere fara sa treci informatia prin filtrul gandirii tale nu e o idee buna.

Managerilor le plac oamenii implicati, iar asta presupune atat entuziasm pentru activitatile intreprinse, cat si prezentarea sincera a unei pareri atunci cand exista loc pentru imbunatatiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comportament, #manager, #sef , #Resurse umane