Austria, sfatuita de UE sa deschida piata muncii romanilor si bulgarilor

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 11:42
2862 citiri
Austria, sfatuita de UE sa deschida piata muncii romanilor si bulgarilor

Austria este indecisa in privinta deschiderii pietii fortei de munca pentru romani si bulgari. Ministrul Muncii sustine restrictionarea accesului cetatenilor romani si bulgari pe piata locala pana in 2014, pe cand comisarul european pentru ocuparea fortei de munca asteapta cooperare din parte guvernului austriac.

"Nu ma astept ca Austria sa limiteze in continuare accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii. Deschiderea pietei muncii ar fi absolut justificata", a afirmat comisarul european Laszlo Andor intr-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse.

Ministerul austriac pentru Munca, Protectie Sociala si Protectia Consumatorului vede insa lucrurile cu alti ochi si isi doreste ca, la sfarsitul anului 2011, sa prelungeasca restrictiile in vigoare in prezent, pana la sfarsitul anului 2013, adauga cotidianul.

Dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Austria a impus restrictii in ceea ce priveste accesul lucratorilor romani pe piata muncii. Restrictiile impuse romanilor au fost reinnoite de doua ori, la sfarsitul lui 2011 se incheie si a doua etapa de excludere.

In prezent, restrictiile pot fi prelungite pentru inca doi ani doar in cazul in care situatia de pe piata austriaca a muncii ar prezenta probleme.

#piata muncii Romania liberalizare , #Oferte munca