Vrei sa te angajezi? Viziteaza Hipo.ro, targ de locuri de munca pentru studenti sau absolventi

Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:07
2680 citiri
Vrei sa te angajezi? Viziteaza Hipo.ro, targ de locuri de munca pentru studenti sau absolventi

Ai predat lucrarea de licenta si te gandesti la vacanta? Poate ar fi bine sa acorzi cateva momente carierei tale. Nu lasa totul pe mai tarziu! Un prim lucru pe care il poti face ca absolvent este sa vizitezi Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi, unde poti aplica pentru cele 200 de pozitii deschise de companiile participante la eveniment.

Pana pe 15 august pe www.hipo.ro are loc cea de-a 7 a editie a Targului virtual Hipo.ro pentru absolventi. Evenimentul online se adreseaza in special absolventilor din promotia 2013 de la ciclul de licenta si masterat din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, dar si altor absolventi si tineri profesionisti din tara care vor sa se angajeze in aceasta vara.

Peste 20 de companii ofera tinerilor posibilitatea de a aplica la 40 de programe de internship si trainee. Majoritatea programelor se adreseaza candidatilor cu studii economice sau tehnice, insa exista si programe dedicate unor specializari de nisa precum chimie, farmacie, mecatronica sau biologie.

Probabil te gandesti: de ce sa aplic pentru un program de internship sau trainee? Pentru ca un astfel de program poate fi varianta cea mai buna pentru tine de a pune in practica ce ai invatat in timpul studiilor, fiind in primul rand o metoda excelenta de a acumula experienta profesionala, de a dezvolta abilitatile cerute de angajatori si de a te familiariza cu mediul de lucru si atmosfera din cadrul unei companii.

Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions in perioada februarie - martie referitor la programele de internship & trainee oferite studentilor, masteranzilor dar si proaspat absolventilor, companiile au raspuns ca 70% dintre programele adresate absolventilor au loc in perioada iulie - septembrie.

In ceea ce priveste obiectivul companiilor, 93% dintre angajatori au raspuns ca scopul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidati juniori pentru a-i forma si pastra in companie, in timp ce 29% dintre companii au afirmat ca peste 70% dintre persoanele care urmeaza un astfel de program in cadrul companiei sunt angajate ulterior in cadrul organizatiei.

In plus fata de programele de internship si trainee, poti aplica si pentru o serie de joburi entry-level. "In prezent sunt active peste 200 de job-uri pentru juniori, majoritatea fiind concentrate in principalele centre universitare din Romania (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara) dar exista si companii care ofera oportunitati in alte localitati precum Bistrita, Buzau, Craiova, Ploiesti sau Arad.

Evenimentul este online din 17 iunie, iar pana astazi sectiunea dedicata proiectului a fost vizitata de peste 60.000 de candidati din Romania: 48% din Bucuresti si 52% la nivel national, cei mai multi provenind din Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Ploiesti si Brasov" a declarat George Samoila, Project Manager, Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi.

La eveniment pot participa candidati din toata tara. Tot ce trebuie sa faci este sa iti creezi un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. Dupa logare, poti accesa platforma evenimentului, poti vizita standurile companiilor, te poti informa despre pozitiile deschise in aceasta perioada si poti discuta cu reprezentantii companiilor prin solutia de chat implementata pentru prima data in cadrul Targului virtual Hipo.ro pentru absolventi.

Pana in prezent au avut loc 3 astfel de sesiuni de discutii live cu angajatorii IBM, Xerox si Mondelez Romania. Urmatoarele doua sesiuni vor fi sustinute de Webhelp (11 iulie) si ProCredit Bank (5 august) in intervalul 10.00 - 18.00.

Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane ProCredit Bank, spune ca "Finalizarea studiilor universitare este momentul la care tinerii absolventi se gandesc la o cariera si la dezvoltarea profesionala. Sugestia noastra este sa asimileze cat mai multe informatii, sa aiba deschidere si curiozitate catre nou si sa-si aleaga domeniul in care doresc sa se specializeze.

Un aspect foarte important pentru ei, fiind la inceput de drum, este, din punctul nostru de vedere, sa fie deschisi sa inceapa activitatea profesionala pe posturi entry-level, astfel incat sa inteleaga procesele si fluxurile care stau la baza activitatii unei companii".

Intra si tu pe hipo.ro pentru mai multe detalii si pentru a participa la Targul Virtual hipo.ro pentru Absolventi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#targ locuri munca absolventi, #Targ Hipo joburi, #loc munca Romania , #Oferte job